Uutiset

Arttu ja Venla Taulavuori suunnistivat Movemperin voittoon pitkällä radalla. Pätkällä tahtipuikkoa heilutti Hannilan Petri miehissä ja Nina Frant naisissa. Joukkuekisan vei Suunnan junnuvalmennuksen kaksikko Oili Holopainen ja Matti Salmela. Yhteensä yösuunnistuskauden huipennukseen Movemperiin osallistui 90 seikkailijaa.
Toista kertaa järjestetyn Suunnan Syysrogainingin pääsarjojen voitot veivät pyörällä Palju.eu:n Joni Haataja ja jalan Koskelankylän Riennon Juha Kotaniemi. Haataja oli kisan ainoa joka sai kerättyä kaikki rastit Ajoksen niemimaalta. 2 tunnin sarjat voittivat pyörällä Lappian Matti Pöntinen ja jalan Jukka Rajasen ja Tapani Pesosen joukkue. Osallistujia oli yhteensä 44.
Kesän firmaliiga huipentui Suuntaviestin finaaliin jossa Outokumpu nipisti liigavoiton Stora Enson ja Suunnan junnuvalmennuksen nenän edestä. Kärkikolmikon loppupisteet olivat Outokumpu 5239 p, Stora Enso 5048 p ja Sujuva 5015 p. Firmaliigaan osallistui kauden aikana 21 eri firmaa ja yhteisöä Kemin seudulta.
Rovalle on avattu syksyn aikana suunnistuspuisto ja se on auki aina 15.10. asti. Suunnistuspuistossa on 19 rastia ja ne on merkattu rastilevyin ja koodein sekä heijastimin. Suunnistuspuiston kartta on tulostettavassa pdf-muodossa.
Suunnan nuoret suunnistajat menestyivät erinomaisesti Kajaanissa käydyissä Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailuissa. Palkinnoille pääsivät Eevi Hasu voittamalla D9RR sarjan ja Elsa Hasu sijoittumalla seitsemänneksi D11TR sarjassa.
MerSu-Cup maalissa (23.8.2016)
Meri-Lapin Suunnistuscup sai arvoisensa päätöksen Putkensuulla kisatussa finaalissa. Läpi kesän kestänyt 10 osakisan sarja huipentui kaatosateessa Putkensuun uudella kartalla käytyihin mittelöihin, joissa sarjavoittajiksi selviytyivät Mette Palokangas, Esko Juntunen, Essi Ylikitti, Jan Lindelöf, Venla Taulavuori ja Marko Vapa. Yhteensä kesän aikana cupin osakilpailuihin osallistui 209 suunnistajaa.
Huippusuunnistuskoulu järjestetään Keminmaassa Kallinkankaalla elokuussa 2016. Koulussa opetetaan suunnistustaidot lajin saloista kiinnostuneille. Koulu kokoontuu tiistaisin klo 17.30 Kallinkankaan alamajalla. Tule mukaan oppimaan ja treenaamaan!