Kaksi SM-kultaa tuliaisina

30.1.2012

Seppo Mäkinen oli voittamassa kahta Suomen mestaruutta Imatralla.
Seppo Mäkinen oli voittamassa kahta Suomen mestaruutta Imatralla.

Hiihtosuunnistuskausi alkoi SM-tasolla hyvin, kun Imatran sprinttimatkan tuliaisina oli kaksi SM-kultaa.

Seppo Mäkisestä tuli kerralla kaksinkertainen Suomen mestari. Henkilökohtaisessa sprintissä Seppo voitti H45-sarjan ja viestissä mestaruutta oli hankkimassa Jari Hannnuksela. Viestissä miehet kilpailivat sarjassa, jossa yhteisiän piti olla yli 80vuotta.

Vastaavassa naisten sarjassa Eija Hannuksela ja Susanna Sandberg saivat SM-pronssia. Muut mitalit jäivät saamatta, mutta lähellä oli, sillä nelossijoja tuli pitkä putki.

Lähimpänä mitalia oli D40 sarjan Eija Hannuksela, joka jäi vain 3 sekuntia pronssista ja 10 mestaruudesta. Myös Susanna oli neljäs D35 sarjassa kuten Jari Hannuksela H35 sarjassa juuri Vavan veljesten edellä. 

Miesten sprinttiviestissä Ruslan Gritsan ja Keuruun SM-hiihdoista Imatralle tullut Ville-Petteri Saarela parantelivat sijoitustaan viestin edetessä. Ankkurina Ville-Petteri tempaisi koko viestin nopeimman yksityisajan. Se takasi S-2000:n farmijoukkueelle nelossijan. 

Uudet Venäjän vahvistukset Dmitry Krykin ja Grigory Medvedev olivat 20-vuotiaissa sijoilla 5 ja 9. Erkki Alakuijala puolestaan ylsi "yli-ikäisenä" kuudenneksi H70 sarjassa, kun hänelle ei sprinttikisassa vanhempaa sarjaa ole. 

SM-pisteitä kertyi heti ensimmäisessä osakilpailussa 49, mikä oli koko maan kuudenneksi paras pistemäärä. Ounasvaaran Hiihtoseura sai kokoon 112, millä johtaa koko maan tilastoa. Pellon Ponsi on kolme pistettä S-2000:n edellä.

Seuraavan kerran SM-mitalit ja plaketit ovat jaossa helmikuun puolivälin jälkeen Miehikkälässä. Siellä hiihdetään pitkät matkat ja kolmiosuuksiset viestit.

SM-sprintin ja -viestin tulokset löytyvät SK Vuoksen kotisivulta.