Kultaa ja hopeaa Miehikkälästä

21.2.2012

Erkki Alakuijalan ura H75 sarjassa alkoi heti Suomen mestaruudella.
Erkki Alakuijalan ura H75 sarjassa alkoi heti Suomen mestaruudella.

Pitkien matkojen ja viestien SM-urilta Miehikkälästä Suunta 2000:n tuliaiset olivat yksi SM-kulta ja kaksi hopeaa.

Erkki Alakuijala pääsi ensi kertaa H75-sarjassa SM-urille ja tuloksena oli heti selvä voitto.

-          Tasaisen hyvä suoritus alusta loppuun, Erkki kommentoi valmistautuessaan veteraanien MM-kisamatkalle Ukrainaan.

SM-hopeaa toi Eija Hannuksela D40-sarjassa. Siinä ainoa Eijan edelle ehtinyt oli jo juniorivuosina hänen kanssaan kilpaillut Maarit Dahlman-Tervala. Mitalin syrjässä neljäntenä oli  H70-sarjan Arto Maronen.

Viesteissä SM-hopealle ylsi kahden edellisen vuoden voittoa puolustanut H35-sarjan joukkue, jossa tällä kertaa hiihtivät Mikko ja Marko Vapa sekä Jari Hannuksela.

S-2000 joutui Miehikkälään hiukan vajaamiehityksellä. Ruslan Gritsan ja muut Venäjän avut olivat pyöräsuunnistusleirillä Portugalissa, Seppo Mäkisellä oli työeste ja Ilpo Viippola on vielä sairastelun jäljiltä keskenkuntoinen.

Edellä sanotusta huolimatta S-2000 on kerännyt SM-pisteitä jo 72, millä sijoitutaan yhdeksänneksi koko maan tilastossa. OH on kärjessä pistein 188, mutta S-2000:n pisteet ovat Lapin toiseksi parhaat kolme pistettä Pellon Ponnen edellä.

Seuraavaksi SM-pisteitä jaetaan Kangasniemen keskimatkalla 10.3. Perään on Lumi-Toukola viesti ja sitten huhtikuun 6. – 9. päivinä Lapin Lumirastit ja erikoispitkän matkan SM-kilpailut Pellossa.  

Miehikkälän SM-kisojen tulokset löytyvät Luumäen Rasti sivuilta www.luura.net.