4.11. Hisutreenit Ajoksessa

29.10.2018


Hisutreenit jatkuu Ajoksen urheilukentältä su 4.11. klo 12 alkaen. Voi tossutella ilman sauvojakin tai pyöräillä. Jos pyöräilet niin pyöräilykypärä pakollinen ja oikealle väistämisvelvollisuus kohdattaessa. Karttatelineitä myös saatavilla lähtöpaikalla.

Rata ja kartta: Yksi rata 4,6 km linnuntietä / noin 6 km lyhintä reittiä. Loppulenkin voi jättää pois jos haluaa lyhentää tai eksyy. Rasteilla rastiliput, kosketusleimaus. Ei emitleimasimia jotta vauhti jatkuu. Harjoituksessa käytetään hiihtosuunnistukseen tuunattua erikoiskarttaa. Mallikartta vieressä. Harjoituksen teemana on reitinvalinta ja oikominen.

Säännöt: Karttaan merkittyjä uria pitkin saa kulkea. Oikominen sallittu niissä kohdin missä maastossa kulkee ura, jota ei ole merkattuna karttaan. Oikominen on myös sallittua hyvin lähekkäisiltä (alle 20 metriä) urilta toiselle eli niissä kohdin mihin muutenkin tulisi oikoja hiihtosuunnistuskisoissa. Harjoituksen tavoitteena on opettaa oikojen hyödyntämistä "lennosta" sekä reitinvalinnan suunnittelemista siten, että potentiaaliset uraoiot otetaan huomioon jo suunnitelmaa tehtäessä. Tarkista jälkeenpäin Liveloxista.

t. Marko