10.1. Talvi-cup Paattiossa

20.12.2018Talvicup jatkuu Paattiossa to 10.1. Kilpailukeskuksena toimii Paattionlehdon kappeli osoitteessa Tornionkatu 81, 94200 Kemi. Radoille pääsee lähtemään klo 18.00 - 18.30 ja maastossa saa olla niin kauan kuin lampussa virtaa riittää. Ilman lamppuakin toki saa kokeilla mutta ainakin Pitkällä vaikeuksia on sillä taktiikalla odotettavissa. Ilmaista hupia!

RATAMESTARIN LAUSUNTO

Talvicup korkkaa Paattio-Torvisen alueen ensimmäistä kertaa. Tämän vuoksi radat ovat hieman pitempiä, jotta lähes koko alue päästään skouttaamaan. Alueelta löytyy niin nopeita historiallisia kartanoita ja tehdastyöläiskortteleita kuin umpeenlumettuneita, puistomaisilta tuntuvia metsäkaistaleita. Reitinvalintaa on siis etenkin lumisten olosuhteiden vuoksi tarjolla.

Pätkä on 2,8 km ja Pitkä 6,3 km. Etenkin Pitkälle suositellaan energiatankkausta jotta lopun stadionpätkätkin jaksaa vielä painaa. Vaihtoehtoisesti keskeyttäminen onnistuu myös ennen loppulenkkiä :-)

Aiemmista Talvicupeista poiketen Paattiossa on peesauskielto. Peesauskielto tarkoittaa sitä, ettei aiemmin rastivälillä juosseiden jalanjälkiin saa astua. Peesauskielto koskettaa umpilumisia pätkiä joissa edellisen jäljet näkee selvästi. Koiranulkoilutuspolut ja vastaavat reilummin kolutut kohteet on peesivapaita eli niillä saa juosta miten haluaa. Peesauskiellolla tasoitetaan alkupään lähtijöiden mahdollisuuksia menestymiseen Cupissa. Peesauskieltoa valvotaan maastoon asennetuilla valvontakameroilla (ks. kuvat).

Toivotan antoisaa matkaa Paattioon!

t. Marko

 

PISTELASKIJAN RAPORTTI

Talvicupissa ylintä valtaa käyttävä pistelaskija on langettanut varoituksen useille Paattion Talvicupissa kisailleelle peesisäännön rikkomisesta. Varoitus ei koske kahta kilpailijaa, jotka ovat todistetusti joko tunnustaneet tekonsa (case "Taulavuori") tai edenneet letkan kärjessä (case "Kotaniemi").

Tutustuttuaan valvontakameroiden kattavaan aineistoon seuraavanlaista käyttäytymistä on havaittu.

1. Rastin läheisyydessä harhautusjälkiä

Rastin läheisyyteen poljetaan harhautusjälkiä antaen olettaa, että eri askelmerkkejä pitkin on rastille tultu ja rastilta lähdetty. Voi sisältää myös tahatonta pummailua ja rastilipun etsintää kuten toiseksi viimeisellä rastilla. Tämä taktiikka näyttää olevan käytössä etenkin kapeakoipisilla suunnistajilla ja hirvillä.

2. Vankka ura keskellä rastiväliä

Rastivälin keskivaiheille ja etenkin lumisimpiin kohtiin poljetaan syvä, juoksuhautaa muistuttava ura jota kaikki peesauspositiossa olevat kilpailijat käyttävät. Rastivälille ei synny muita jälkiä. Epäillään, että pienijalkaiset pyrkivät urasta ulos mutteivät pääse. Isokenkäisillä (case "Pussila" & case "Vilppola") selvästi tahallista toimintaa.

Varoitukset eivät johda tässä vaiheessa vielä toimenpiteisiin mutta viimeistään seuraottelun aikaan tilannetta tarkastellaan uudestaan jos vastaavanlaisia rikkeitä kauden aikana esiintyy.

t. Pistelaskija

P.S. Cupin tasainen pistetilanne löytyy täältä.