16.9. Suuntarastit Muhonmaassa

12.9.2019

Exhibit A.
Exhibit A.
Exhibit B.
Exhibit B.
Exhibit C.
Exhibit C.
Exhibit D.
Exhibit D.

Suuntarastit Kallinhäntä-Muhonmaassa maanantaina 16.9. klo 17-24. Suuntarastien yhteydessä myös mahdollisuus yösuunnistukseen.

PAIKOITUS

Tapahtumapaikkana on Kemi-Tornio-moottoritien ylittävä Hirsikankaan silta, jonne opastus Jäämerentieltä Kallinkankaan kohdalta. Paikalle pääsee myös Kaakamon suunnasta Hirsikankaantietä ajamalla. Jos saavut Kaakamon suunnasta parkkaa ennen siltaa moottoritien eteläpuolelle tien varteen. Kallin suunnasta tulevilla paikoitus Hirsikankaantien eri haaroihin tien varteen sillan pohjoispuolelle.

MATKAT

A-rata 5700 m
B-rata 4420 m
C-rata 3050 m
D-rata 1250 m

RATAMESTARIN LAUSUNTO

Suuntarastit korkkaa neitseellisen Muhonmaan jännittävissä asetelmissa. Firmaliiga käy kuumana ja maaston tuntien todellista seikkailua on tarjolla radoilla A-R. Suuntayöhön osallistuville suosittelen vara-akkua sekä selkeää evakuointisuunnitelmaa (esimerkiksi Liveloxia) mahdollisen eksymisen varalle. Ymmyrkäjängältä on nouto ja Rääsällä juotto. Huomioikaa, että maali sulkeutuu klo 24 eli sen jälkeen ei pisteitä heru.

Muhonmaassa on ollut kauan sitten asutusta ja niiden jäljet on merkattu karttaan mustilla rukseilla (ks. kuvat). Myös maastoon on kylvetty eri metsäyhtiöiden nauhoja, jotka muistuttavat viime vuosituhansilla tehdyistä hakkuista. Kartoitusprosessin aikana en tavannut ketään maastosta ja eläimetkin ovat sen vissiin hylänneet. Kallinhännän uudella montulla toki käy ralli, mutta sinne asti pääsevätkin vain kaikkein pisimmät radat. Kartta on allekirjoittaneen lisäksi Alakuijalan Erkin käsialaa, joten osaan kasvillisuuskuvauksista kannattaa suhtautua varauksella.

Paanojen osalta olen keskittynyt lähinnä Liikemiesten pistesaaliin maksimointiin eli taitavaa suunnistusta on tarjolla sinnikkään yrittämisen sijaan. Jos liigajoukkueet ovat ajamassa uusia aloittelijoita vielä sisään ennen päätösviestiä tai jos vaikka joku perhe miettii uuden suunnistusharrastuksen aloittamista niin älkää tulko. Menkää mieluummin Juhannussaaren treffeille. Vettä menee Muhonmaassa kenkään, jotkut pääsee jopa uimaan ja leimantarkastuksen läpäiseminenkin voi tuottaa tuskaa.

Toivotan siis kaikille onnea Muhonmaan selättämiseen!

Marko Vapa