Keskustelut

« aihelistaan

Jokisuun PS-rastit


 • nimimerkki

  Leena K

  24.6.2013 klo 20:19
  Kiitos veljeksille ja Satulle tapahtumasta. Matka tuntui sen verran pitkältä, että se jäi kaivelemaan. No niinpä sitten mittasin matkan viivottimella ja sain tulokseksi n. 61 cm. Mittakaavahan oli 1:7 500 ja sillä perusteella C-radan matkaksi tulisi 4,6 km, kun sen oli ilmoittu olevan 3,1 km. Samaa matkan pituutta epäili VMK ja kysyi oliko mittakaava olikein. Pikaisen tsekkauksen (viime vuotinen kartta) jälkeen totesin sen olevan 1:7500. Mitä muut sanoo???


 • nimimerkki

  Velu

  24.6.2013 klo 22:56
  Mittasin A-radan pituuden Kansalaisen karttapaikalta ilmakuvaa taustalla käyttäen. Sain pituudeksi 7,4 km. Rastien kohdistusvirhettä on jonkin verran, ehkä n. 100 - 200 m. Suunnistuskartalla A-radalla on pituutta 5,0 km.
  Näyttäisi siltä, että radan (A ja C) todellinen pituus on 1,5 kertaa Markon uuden Condes-ohjelman ilmoittama.
  Mutta minun käyttämä gps se vasta sekaisin onkin, kun se ilmoitti matkaksi 10,5 km. Vai johtuukohan se niistä "pienistä" pummeista?

 • nimimerkki

  Marko

  25.6.2013 klo 13:00
  Joo, täytyy tutkia tuota uutta Condesia miten laskee nuo matkat. Siinähän on Jokisuun ocad-tiedosto pohjalla, josta sitten laskee automaattisesti matkat. Käsittääkseni kaikki matkat ovat 1,5 kertaisia ja laitoin näillä oikeilla matkoilla menemään lehteenkin tulokset.

 • nimimerkki

  Jussi K

  25.6.2013 klo 13:56
  Tämä selvittää sen miksi rastivälit tuntuivat niin pitkiltä eikä askelparimittauksella onnistunut pysähtymään oikeaan kohtaan. Varsinainen seikkailu mutta tulipa maasto laajalti tutuksi varsinkin niiden viidakko-osuuksien kohdilla. Kasirastille mennessä, kaatopaikan laidalla, upposin kaulaa myöten haisevaan veteen ja siinä ylöskamppailessa kastui myös kartta ja hajosi useaan kappaleeseen. Uintiosuuden jälkeen kokosin märkiä kartanpalasia ja niistä jollain lailla näkyin ysille saakka. Siihen se ilo sitten loppuin kun 10, 11 ja kaksitoista olivat vesiesteeseen jääneitä. Näin varsinaisena rastinhukkaajana voin vakuuttaa, että karttaosan puuttuminen huomattavasti vaikeuttaa rastinlöytämistä. Niinpä keskeytys, mitä ei ole vuosiin tapahtunut meikäläisen sinnillä. Järjestäjien kontolle en laita mitään. Rastit olivat oikeilla paikoilla ja kisa hyvin järjestetty. On suunnistajan asia osua rastille mitoista välittämättä. Erikoisesti kiittelen lähtöpaikan valinnasta joen rannalla. Nimittäin vaatteet päällä joessa uidessa lähtivät pahimmat tuoksut iholta ja kamppeista. Näin arvelee triatlonin suorittanut suunnistuksen yhteydessä. Juoksu, uinti ja asian puinti.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Jokisuun PS-rastit