AM ja Maakuntaviesti 2013

Kiitokset talkooporukalle

(18.8.2013)

Ajoksen AM-kilpailut ja maakuntaviestit ovat ohi. Niiden läpiviemiseen tarvittiin taas ahkeraa talkooporukkaa ja rutinoitunutta organisaatiota.

Pääratamestari Marko Vapa teki ison työn ja merkittävä myös myös Ilkka Kotalan ohjailema Kemin kaupungin osuus rakenteiden ja laitteistojen osalta.

Kilpailun johtaja Pekka Hilden oli ensi kertaa remmissä ja haluaa kiittää kaikkia kisojen onnistumiseen vaikuttavia ihmisiä ja tahoja. Ilman vapaaehtoistyötä ei suunnistuskisoja pystytä järjestämään.

Rovaniemen voittajajoukkue. Mikko Rahkola (oik.), Markku Bergman, Anna Haataja, Ella-Noora Rahkola ja Olli Ojanaho.

Rovaniemen juniorit

maakuntaviestin kärkeen

(18.8.2013)

Rovaniemen juniorijoukkue karkasi selvään voittoon Ajoksen maakuntaviestissä.
Mikko Rahkola,16v, Markku Bergman, 17v, Anna Haataja, 17v, Ella-Noora Rahkola, 16v ja Olli Ojanaho, 16v, osoittivat Lapin suunnistuksen ”kaapin paikan” voitollaan ennen tiukan loppukirin käyneitä Pelloa ja Sodankylää.
Rovaniemi nousi kärkeen kolmannella osuudella, kun nuorten MM-viestin hopeatyttö Anna Haataja kiri muiden ohi. 16-vuotiaiden tai yli 55-vuotiaiden neljännellä osuudella Ella-Noora Rahkola oli kaikkien poikien ja ikäsarjalaisten joukossa toiseksi nopein kasvattaen etumatkaa lähimpiin. Olli Ojanaho ankkurina sai lasketella voittajana maaliin.
Ankkuriosuuden nopein oli Sodankylän Sami-Petteri Juopperi, mutta silti Pellon ankkuri Jyri Uusitalo pystyi pitämään loppukirissä Juopperin takanaan.

Myös miniviestissä voitto meni Rovaniemelle, kun OH:n Rasmus Mäkinen, Eeva-Liina Ojanaho ja Ella-Noora Rahkola veivät voiton ennen Alatornion Pirkkojen farmijoukkuetta, jossa suunnistivat Länsi-Rajan Rastin Anni ja Juho Korpi sekä kakkososuudella Pirkkojen Mette Palokangas.
Kolmas oli OH:n kakkosjoukkue ja neljäs toinen farmijoukkue, jossa olivat Suunta 2000:n Oili Holopainen. LänRan Arttu Lassheikki ja Pirkkojen Arttu Taulavuori.
Miniviestin harmi oli se, että aloitusosuuden kiireessä neljä joukkuetta leimasi väärällä rastilla tullen hylätyksi.

Annika Vaaran menoa haittasi hiukan kartan 1:15000 mittakaava.
Perttu Hietala on ollut enemmänkin seikkailukisojen mies, mutta kyllä suunnistuskin sujuu.

Maasto yllätti monet

(17.4.2013)

 

Ajoksen AM-pitkän matkan maasto yllätti monet. Perämeren rantamaastot olivat osittain tiheitä ja risukkoisia.

Sekä naisten että miesten mestarit. Lapin Veikkojen Annika Vaara ja Pellon Ponnen Perttu Hietanen myönsivät yllättyneensä siitä, miten hidasta kulku oli monella välillä.

Maakuntaviestiin pääratamestari Marko Vapa lupaa enemmän kangasmaastoa ja sitä myötä entistäkin kovempaa menoa.

Tasaisimmat kilpailut Lapin AM-mitaleista käytiin nuorimmissa sarjoissa. H10RR sarjan voiton vei OH:n Jussi Rantala takanaan Alatornion Pirkkojen Niilo Partanen ja Länsi-Rajan Rastin Arttu Lassheikki. D10RR sarjan mestari oli Länsi-Rajan Rastin Anna Korpi kolmen sekunnin erolla OH:n Iida Saariniemeen ja saman seuran Eeva-Liina Ojanahoon.

Tulokset ja väliajat tulossivuilla.

Ruokailupaikan muutos

(15.8.2013)

Huom ! Maakuntaviestien ruokailupaikan osoite on muuttunut. Oikea paikka on ruokapaikka Paussi, osoite on Kauppakatu 12.

Maastokuvia

(14.8.2013)

Tässä kaksi kuvakokoelmaa Ajoksen maisemista. Klikkaa kuvia isommaksi.

Kuvakokoelma 1
Kuvakokoelma 2

Viestimaksut suoraan järjestäjälle

(12.8.2013)

Kuntiin on mennyt tieto, että maakuntaviestin maksut hoidetaan suoraan Suunta 2000:n tilille. Sama koskee myös seuroja minimaakuntaviestin osanottomaksujen suhteen.

Suunta 2000:n tilinumero on FI64 5131 2720 0157 31.

Keltamäki paikalla lauantaina

(12.8.2013)

Keltamäki tulee myymään suunnistusvarusteita lauantaina.

Maakuntaviestiruokailut varattavissa

(8.8.2013)

Kuntien ja suunnistusseurojen edustajille tiedoksi, että maakuntaviestipäivänä sunnuntaina joukkueiden ruokailut voi varata Ruokapaikka Paussista, Kauppakatu 12, 94100 Kemi.

Tarjolla on lohikeitto, leipä, juoma ja jälkkäri hintaan 7 euroa. Ruokailuaika on sovittavissa joustavasti klo 13-17 välille.

Sitovat ennakkovaraukset ja laskutuksesta sopimiset viimeistään keskiviikkoon 14.08. klo 14 mennessä suoraan Ruokapaikka Paussiin, Päivi Huttunen, puh. 050 5772001.

Huom. Sitovat ennakkovaraukset ja ruokailijoiden määrä ovat välttämättömät, koska paikka ei ole normaalisti auki sunnuntaisin. 

Kiinnostusta tuntuu olevan

(7.8.2013)

Ainakin täällä Lapin eteläosassa on sellainen kutina, että varsinkin maakuntaviestit kiinnostavat. Kemin, Keminmaan ja Tornion seuduilla puuhataan kasaan useampia joukkueita ja mikä parasta, iltarasteilla kävijät ovat tulossa mukaan.

Toivottvasti muuallakin Lapin kunnissa tilanne on sama. Ilmoittautuminen päättyy la 10.8. AM-ilmoittautumiset suoraan IRMA-palveluun ja maakuntaviestit (myös miniviestit) sähköpostiin daniel.lehtonen@pp.inet.fi.

Kutsut ovat menneet kuntiin

(7.8.2013)

Maakuntaviestin kutsut ovat menneet kaikkien Lapin kuntien liikuntatoimistoihin. Seurojen edustajien kannattaa muistuttaa kuntien liikuntatoimesta vastaavia tapahtumasta.

Ruokailumahdollisuutta Ajoksessa ei ole, mutta Suunta 2000 järjestää Kemistä lounaspaikan, missä kunta voi ennakkoon varaamalla hoitaa joukkueidensa ruokailut.

Mukava maasto odottaa

(17.7.2013)

Ajoksen maasto on pääosin helppokulkuista, monessa kohdassa hiekkapohjaista kangasta. Korkeuserot ovat vähäiset, mutta suunnistuksellisesti luettavaa riittää, sillä monin paikoin polkuja on runsaasti.

Maasto sopii hyvin nuorille ja vähän suunnistaneille. Lauantaina pääsee tutustumaan maastoon osallistumalla AM-kilpailuun. Sunnuntain maakuntaviesteihin kannattaa osallistua isolla joukolla. Radat suunnitellaan Lapin suunnistuksen ohjeiden mukaisesti.

Muista ilmoittautua ajoissa.