Syysroksu 2017

Ensin suunnitellaan...
...ja sitten suunnistellaan.
Ratamestarin lausunto.

SUUNNAN SYYSROKSU KEMINMAAN HIETAKAULASSA SU 1.10.2017


Suunta 2000:n perinteinen Syysroksu suuntautuu tänä vuonna Keminmaan itäosiin Sivakan alueelle. Koko kankaan ja lähivaarat kattava tarkka suunnistuskartta takaa mielenkiintoisen reittisuunnittelun ja rastien bongauksen samalla kun alueen kauneimmat maisemat ja historialliset kohteet tulevat tutuiksi.

Roksusentterinä toimii Hietakaulan ampumarata osoitteessa Haukanmaantie 50 94500 Keminmaa. Sisätiloissa pöytiä ja tuoleja rajoitetusti reittisuunnitteluun. Livelox-seuranta kännykällä ja katsottavissa myös pelipaikalla.

Kartat jaellaan klo 10 alkaen ja yhteislähtö on klo 11. Rokata voi joko jalan tai pyörällä vapaavalintaisin tiimein (1-5 henkilöä). Sarjoina ovat 1h, 2h ja 3h-sarjat N ja M pyörin tai ilman. Välineen saa päättää lähdössä ja ajan maalissa.

Ilmoittautumiset: marko@dropper.fi tai paikan päällä. Etukäteen ilmoittautuville taataan kartat. Osallistumismaksu on 10 € / tiimi sisältäen mahdollisen emit-leimausvuokran ja makkaran. Osallistumismaksut Suunta 2000:n tilille FI6451312720015731. Paikan päällä voi myös maksaa ja kaikenväriset liikuntasetelitkin kelpaa.

Pyöräsarjaan karttatelineitä saatavilla. Telineet on Suunnan hisutelineitä. Kokeile sopiva teline ennen starttia. Pyöräilykypärä pakollinen pyöräsarjaan osallistuville. Tossuttelijoille pyöräilijöiden ohitusohjeet ohessa jos lentohiekka paikkapaikoin jumittaa.

Kartta A3 muovissa 1:15 000 mittakaavassa 2,5 metrin käyrävälillä. Karttaluokitus 80% gps-tarkkaa suunnistuskarttaa, 17% hyvää suunnistuskarttaa ja 3% hillan ja mustikan poiminnan lomassa muisteltua.

Maasto parasta A-kangasluokkaa. Maastoalue 14,5 km2 eli pelikenttää on. Sammaleen paksuus noin 8 cm. Griinit mallia Predator ja bunkkerit mallia Mad Max 2-X.

Rasteilla liput ja emit-leimasimet. Järjestäjällä emit-kortteja saatavilla. Yksi emit / tiimi eli vain yhden tiimin jäsenistä tarvitsee käydä leimaamassa rastilla. Myös Livelox-leimat riittää. Rastit ovat laidasta laitaan helppokulkuisten reittien varsilta aina tiheimpään pusikkoon. Katso kartasta millainen rasti on tulossa ja suhteuta lähentely sen mukaan.

Pisteytys rasteilla siten, että koodin ensimmäinen numero ilmaisee kuinka paljon pisteitä kyseiseltä rastilta saa. Esim. koodi 78 antaa 7 pistettä. Määräajan ylityksestä -1 piste per alkava minuutti.

Kielletyt alueet lähinnä vaarallisia ja ne on merkattu karttaan. Kielletyille alueille meneminen johtaa ikuiseen häpeään tai johonkin lievempään sanktioon. Herra päättää.

Älyseuranta kaikille osallistujille. Lataa Android- tai iPhone-puhelimeesi Livelox-sovellus ja kirjaudu ennen lähtöä Liveloxissa tapahtumaan "Suunnan Syysroksu". Älyseurannan kautta näet oman reittisi ja muiden kiemurat. Liveloxiin voi myös lähettää reitin jälkikäteen esim. gps-kellosta.

Palkintojenjako sitä mukaa kun tulokset selviää. Sakannuhan se on se jono joka vuonna. Rahapalkinnot pisimpien sarjojen voittajille. Sarjan voittaa korkeimman pistemäärän kerännyt tiimi. Tasapisteissä loppuaika ratkaisee ja jos vieläkin päädytään tasatilanteeseen niin kuivimmat kengät voittaa.

Tyyppimaastoa ja kisaorganisaatiota voi katella täältä. Sääennusteet näyttäs myös hyvää roksukeliä. Tervetuloa siis roksukauden huipennukseen Hietakaulaan!

Marko Vapa
Roksupäällikkö
0405388132

PDF-tiedostoTulokset.pdf (44 kB)
Suunnan Syysroksun tulokset 1.10.2017