Syysroksu 2018

Suunnan Syysroksu Kallilla 23.9.

 

YLEISTÄ LÖPINÄÄ

Suunta 2000:n perinteinen Syysroksu suuntautuu tänä vuonna Keminmaan länsiosiin ja jopa Tornionkin puolelle. Lähes koko alueen kattava tarkka suunnistuskartta antaa mahdollisuudet mielenkiintoiseen reittisuunnitteluun ja rastien bongaukseen maisemien katselun lomassa. Hyvää keliä on myös lupaillut.

STANDARDOIDUT SARJAT

Rokata voi joko jalan tai pyörällä vapaavalintaisin tiimein (1-5 henkilöä). Sarjoina ovat IRF-standardin mukaiset 3h-sarjat WO, MO ja XO pyörin tai ilman. Jos 3 tuntia tuntuu pitkältä niin tuu pois aiemmin. Välineen saa päättää lähdössä, kumppanit kannattaa valita ennen. Soolonakin toki voi vetää mutta sillon kannattaa katsoa kohta palkintoseremoniat.

KISAKESKUKSEN ANATOMIA

Roksusentterinä toimii Kallinkankaan hiihtostadion osoitteessa Hirsikankaantie 30 94400 Keminmaa. Sisätiloissa on pöytiä ja tuoleja riittävästi reittisuunnitteluun ilman suurempia käsirysyjä. Livelox-seuranta kännykällä ja katsottavissa myös pelipaikalla. Pesutilat myös muttei (vielä ainakaan) Suunnan saunaa.

KARTAN KUNTO JA STARTTI

Kartat jaellaan klo 10 alkaen ja yhteislähtö on klo 11. Kartta A3 muovissa 1:15 000 mittakaavassa 2,5 metrin käyrävälillä. Karttaluokitus 60% gps-tarkkaa suunnistuskarttaa, 35% hyvää suunnistuskarttaa ja 5% vapaalla kädellä piirreltyä. Reittisuunnitteluun saa käyttää kaikenlaisia apuvälineitä tai vaikka kokonaan ulkoistaa.

LÄHTÖLISTOILLE PÄÄSY

Ilmoittautumalla sähköpostitse to 20.9. mennessä marko@dropper.fi tai paikan päällä lähtölupaa anomalla. Etukäteen ilmoittautuville taataan kartat koko tiimille. Osallistumismaksu on 10 € / tiimi sisältäen mahdollisen emit-leimausvuokran. Osallistumismaksut Suunta 2000:n tilille FI6451312720015731. Paikan päällä voi myös maksaa ja kaikenväriset liikuntasetelitkin kelpaa.

PAKOLLISET VARUSTEET

Ei edes pilliä tartte. Pyöräilykypärä pakollinen pyöräsarjaan osallistuville. Pyöräsarjaan karttatelineitä myös saatavilla mallia hisulintulauta. Tossuttelijoille suositellaan lenkkarin sijaan pitävämpää pohjakuviota kun taas pyöräilijöille toiminee parhaiten dieetannut rengasmalli.

MAASTON FYSIOLOGIA

Maasto parasta A-luokkaa sisältäen mäkeä, niittyä, kivikoita, puskaa, suota, asfalttia ynnämuuta. Just name it, we have it in Kalli area. Maastoalueen laajuus noin 14 km2 eli reilusti on kolmoseen. Griinit mallia Predator potenssiin kaksi ja suot mallia FIFA Soccer.

RASTIRAKENNELMAT

Rasteilla liput ja emit-leimasimet. Järjestäjällä emit-kortteja saatavilla. Yksi emit / tiimi eli vain yhden tiimin jäsenistä tarvitsee käydä leimaamassa rastilla. Myös Livelox-leimat riittää. Rastit ovat laidasta laitaan helppokulkuisten reittien varsilta aina tiheimpään pusikkoon. Cajanuksen kivelläkään ei tarvi geokätköillä. Katso kartasta millainen rasti on tulossa ja suhteuta lähentely sen mukaan. Huomioi, että viimeisen tunnin aikana saat ottaa rastikapulan ja lipun mukaan vieden rastilla käymättömiltä kyseiset pisteet. Rastien keruu alkaa siis klo 13.00. Rastilta on otettava mukaan koko rastirakenne sisältäen emitkapulan, rastilipun ja mahdollisen jalustikun.

DATALASKENTA

Pisteytys rasteilla siten, että koodin ensimmäinen numero ilmaisee kuinka paljon pisteitä kyseiseltä rastilta saa. Esim. koodi 78 antaa 7 pistettä. Kolmen tunnin deadlinen eli klo 14.00 ylityksestä -1 piste per alkava minuutti. Helpottaa oloasi jos varaat loppuun aikaa niin ei tarvitse ottaa virenmäistä pitkää kiriä tai kuunnella kavereiden kuittailua saun... pesulla. Tasapisteissä loppuaika ratkaisee ja jos vieläkin päädytään tasatilanteeseen niin kuivimmat kengät voittaa.

VIOLETIT ALUEET

Kiellettyjä alueita kartalla on vähän mutta moottoritie on yksi sellainen ja se on myös violeteilla rukseilla karttaan merkattu. Moottoritien voi ylittää ja alittaa muun muassa merkityistä kohdista. Myös kaikki tonttimaa on kiellettyä ellei polku tai jokin vastaava ura läpäise sitä. Jos jokin reitti epäilyttää onko se kielletty vai sallittu niin sovellamme oululaista linjaa eli anything goes. Hakkuut on myös olleet yllättävän violettina mutta eiköhän horsmat oo nurin jo kuun loppuun mennessä.

ÄLYSEURANTA

Älyseuranta kaikille halukkaille. Lataa Android- tai iOS-puhelimeesi Livelox-sovellus ja kirjaudu ennen lähtöä Liveloxissa tapahtumaan "Suunnan Syysroksu". Älyseurannan kautta näet oman reittisi ja muiden kiemurat. Liveloxiin voi myös lähettää reitin jälkikäteen esim. gps-kellosta.

PALKINTOSEREMONIAT

Palkintojenjako pesun jälkeen. Sakannuthan se on jono joka vuonna mutta nyt ois toiveissa Roga 2.0. Syysroksun parhaalle rahapalkinto. Muuten palkitaan 3 parasta tiimiä kuitenkin siten, että 1-hengen tiimeistä palkitaan vain paras. Roksun yhtenä haasteena on parin hankkiminen ja hänen auttaminen maaliin, joten kannustamme ryhmäytymään. Myös paras meininki palkitaan ja ehkä jotain vielä arvotaankin. Who knows.

TERVETULOA KALLILLE!

Marko Vapa
Roksupäällikkö
0405388132

 

Liveseuranta su 23.9.2018 klo 11 alkaen
 

Tulokset ja väliajat

 

Leimaukset tunneittain

 

Koirikivi ja Leppäsalmi Syysroksun voittoon