Anni ja Seppo tuplamestareiksi Haapaveden SM-kisoissa

2.3.2020

Suunta 2000 ahnehti 4 SM-kultaa ja 3 SM-pronssia Haapavedeltä

Suunta 2000 saattoi olla Haapaveden SM-hiihtosuunnistusten menestynein seura. Joka tapauksessa 4 SM-kultaa, 3 SM-pronssia ja lisäksi kolme pistesijaa on paras tulos, mihin seura on vuosikausiin yltänyt.

Parasta oli se, että vasta vähän aikaa hiihtosuunnistuksen parissa pyörinyt Anni Salmela ylsi kahteen Suomen mestaruuteen ikäisekseen harvinaisen varmoilla suorituksilla. Voitot tulivat 15-vuotiaiden henkilökohtaisella keskimatkalla ja 17-vuotiaiden viestissä yhdessä Venla Viippolan ja Oili Holopaisen kanssa. Oili ja Venla tekivät henkilökohtaisella keskimatkalla muutaman virheen, mutta olivat silti sijoilla 5. ja 6. sekunnin erolla.

Annin suoritukseen verrattuna vähemmän yllättävää oli se, että Seppo Mäkisestä tuli toinen tuplamestari. Henkilökohtainen mestaruus tuli 55-vuotiaiden keskimatkalla ja viestivoitto 150-vuotiaissa yhdessä Ilpo Viippolan ja Kai Ojalan kanssa. Mäkinenhän on ja on ollut varsinainen monitoimiurheilija. MM- ja SM-mitaleja on tullut hiihtosuunnistuksen lisäksi pyöräsuunnistuksista, rogaining-kisoista, pitkien matkojen luisteluista ja seikkailu-urheilusta. Varmaan jotain jäi poiskin.

Tosi mukavaa oli myös se, että Susanna Sandberg teki pronssimitaliin oikeuttavan suorituksen D45-keskimatkalla. Toinen mukava paluu oli Tuomas Pussilan SM-pronssi H130-sarjassa yhdessä Marko ja Mikko Vavan kanssa. Viimeksi mainitut tottuivat aikoinaan mitaleihin, mutta Tuomaksen edellinen taisi olla vuodelta 1991 sarjassa H16.

Farmisopimuksen hyöty näkyi 20-sarjan viestissä, kun Anni Oikarinen sai kaverikseen Taulavuoren sisarukset. Palkintona oli sarjan SM-pronssi. (teksti: HeRo)

Onnittelut kaikille hyvästä menestyksestä. Näillä eväillä jatketaan hyvillä mielin kohti Lumirasteja!!

Anni Salmela (kuva: Kaija Partanen)
Seppo Mäkinen (kuva: Kaija Partanen)