Annille SM-hopea, Oili ja Venla mitalinsyrjässä

15.2.2021

Poikkeustalven SM-hiihtosuunnistukset käytiin viikonvaihteessa 13-14.2. Pälkäneellä Valkeakosken Hakan järjestämissä kilpailuissa.

Lauantain sprintissä Anni Salmela oli hienosti kartalla ja suunnisti Lotta-Line Ekströmin jälkeen SM-hopealle D17-sarjassa. Virheet jäivät hyvin vähiin. Hyvä suoritus korostuu, kun muistetaan, että Anni kilpailee ensimmäistä kautta 17-vuotiaiden sarjassa.

Kaksikymppisten sarjaan siirtyneet Oili Holopainen, Venla Viippola ja Anni Oikarinen selvittävät reitin kunnialla. Venla oli mitalin syrjässä kiinni viidentenä vain 24 sekuntia SM-pronssista jääneenä ja yhden virheen rasittamana. Oili teki virheitä enemmän, mutta oli silti kuudes. Annin sijoitus oli 14.

Sunnuntain vaativalla keskimatkalla varmaan näkyi se, että kilpailutuntuma tältä kaudelta puuttui. Anni Salmela sortui virheisiin, mutta oli silti neljäs. Jos haluaa jossitella, niin rastiväliaikojen perusteella Anni virheitä vähentämällä olisi ollut helposti toinen. Oili oli sunnuntaina jälleen mitalin tuntumassa, sillä SM-pronssiin jäi eroa vain 25 sekuntia. Ilman virheitä vauhti olisi riittänyt ties mihin.

Aina vetreät Suunnan ikäsarjalaiset Seppo Mäkinen, Kai Ojala ja Ilpo Viippola testasivat miesten pääsarjan vauhtia. Sprintissä Seppo oli 17:s ja Kai 33:s. Keskimatkalla Seppo oli 20:s ja Ilpo 24:s. Ilpon poika Aapo, joka tällä kaudella edustaa Sonkajärven Pahkaa, varmisteli MM-paikkansa olemassa kumpanakin päivänä neljäs (teksti: HeRo).

Kattavat kisasivut viikonlopun tapahtumista löytyy Valkeakosken Hakan kisasivuilta.