Hiihtosuunnistuksen MM-/EM-kisat Ramsaussa

23.1.2024

Nuorten ja aikuisten hiihtosuunnistuksen MM-kisat sekä 17-vuotiaiden EM-kisat käynnistyivät Itävallan Ramsaussa sprinteillä. Jos on fluorikielto aiheuttanut lisätöitä huollolle ennen kisoja, niin koko päivän kestänyt sakea lumisade toi kisaan oman lisämausteensa myös urheilijoille. Kisakatsomossa entisten nuorten keskuudessa muisteltiinkin Ramsaussa vuonna 1999 järjestettyjen hiihdon MM-kisojen 30km kisaa, joka kisattiin samankaltaisessa kelissä.

Avauspäivänä suomalaiset urheilijat saavuttivat ensimmäisistä starteista kaikkiaan neljä mitalia.

Veeti Viippola M17 -sarjan sprintin 4. sija

Suunta 2000:n urheilijoista vielä 14-vuotias Veeti Viippola sijoittui arvokisadebyytissään M17 -vuotiaiden sarjassa hienosti neljännelle sijalle ja Anni Salmelan sijoitus W20 -sarjassa oli seitsemäs. Molemmat urheilijat olivat jokseenkin tyytyväisiä suorituksiinsa, mutta selvästi nälkää jäi tulevia kisoja ajatellen.

Keskiviikkona kisat jatkuvat nuorten osalta pitkänmatkan kisalla, aikuisten ohjelmassa on puolestaan takaa-ajo sprintin tulosten perusteella.