Avauspäivänä mitalijuhlaa

15.3.2022

Suunta 2000:n kolmen vuoden kisaprojekti saatiin vihdoin ja viimein polkaistua käyntiin, kun Kallinkankaan armottomassa maastossa käynnistettiin hiihtosuunnistuksen MM- ja EM-kisat. MM-mitaleista kisataan aikuisten sekä 20-vuotiaiden sarjoissa, ja 17-vuotiaat kamppailevat EM-mitaleista.

Kisojen avauspäivänä ohjelmassa oli sprinttimatkat, ja suomalaismenestys oli mahtava. Kaikkiaan yhdeksän mitalia avauspäivänä!

Huikea oli myös järjestävän seuran nuorten panos. Kirkkaimpana tähtenä avauspäivän kisassa D17-sarjan Anni Salmela, joka vakuuttavalla suorituksella nappasi vyölleen EM-kultamitalin. Erinomaista suomalaispanosta sarjassa täydensivät Annin tiimikaverit Sanni Hoskari hopea- ja Johanna Naskali pronssimitalillaan.

D20-sarjassa Oili Holopainen oli hyvässä vauhdissa sijoittuen lopulta viidenneksi ja näin hienosti plaketeille. Voiton sarjassa vei Maria Hoskari niukalla sekunnin erolla Ruotsin Ella Turessoniin. Venla Viippolan päivää sävyttivät epäonniset kaatumiset matkan varrella, ja näin sijoitukseksi muotoutui sija 19.

Avauspäivän tulokset väliaikoineen löytyy kisasivuilta.

Erinomainen avauspäivä sekä kisamenestyksen että järjestelyjen kannalta. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia päiviä. Seuraavana kisaohjelmassa on aikuisten sarjoissa kisataan takaa-ajo, ja nuoremmat mittelevät keskimatkalla. Yksityiskohtaisempi kisa-aikataulu löytyy tästä.