Nuoret naiset Ramsaun rinteille

1.1.2023

Suunta 2000:n Oili Holopainen ja Anni Salmela pääsevät tähänastisen uransa arvokkaimpaan paikkaan. Jo juniori-ikäisinä he pääsevät testaamaan hiihtosuunnistustaitonsa maailman parhaiden joukossa Itävallan kuulun Ramsaun hiihtokeskuksen maastoissa.

Parivaljakko valittiin Suomen naisten maailmancup-joukkueeseen, kun päävalmentaja Tapani Partanen teki rohkean nuorennusleikkauksen nimenomaan naisten puolella. Maailmancupin avaustapahtumassa käydään kolme kilpailua: 9. tammikuuta on sprintti, seuraavana päivänä takaa-ajo sprintin aikaeroin ja 11. tammikuuta päätöskilpailuna väliaikalähtöinen keskimatka. Oilin ja Annin lisäksi Suomen joukkueessa on kolmaskin tuttu nimi, Aapo Viippola. Vaikka hän ei Suunta 2000:ta edustakaan, on hän pyörinyt pikkupojasta lähtien samoissa joukoissa isä-Ilpon myötä.

Anni Salmela ja Oili Holopainen.

Jos oikein muistan, Oili ja Anni ovat ensimmäiset Suunta 2000:n omat kasvatit, jotka pääsevät edustamaan Suomea maailmancupin kilpailuissa. Pakko tunnustaa, että muistini pätkii nykyisin aika lailla. Voin siis olla väärässäkin. Joka tapauksessa hieno suoritus nuorilta naisilta, joiden kehitystä olen seurannut alusta lähtien.

Uskon, että kaikki suuntalaiset lähettävät Oilin ja Annin Itävaltaan onnentoivotuksin. Riittää, kun teette sen minkä voitte ja keräätte kaikki ne arvokkaat kokemukset, mitä Ramsaun urilta on saatavissa. Hiihtosuunnistuksen MM-kisat ovat Itävallassa vuonna 2024. Se on hyvä muistaa. (HeRo)

KEV UUDENVUODEN HIIHTOSUUNNISTUS 31.12.2022 - 1.1.2023

Ennen mc-reissua Suunnan väki kävi mittaamassa kuntoaan ja taitojaan Kuusamon Erä-Veikkojen järjestämissä Uudenvuoden hiihtosuunnistuksissa, ja samalla kisat olivat myös nuorten ja aikuisten katsastuskisoja arvokisoihin.

Kuusamon maastoissa Suunnan tytöistä parhaiten sivakoi Oili Holopainen, napaten yhteistuloksissa kakkossijan D20-sarjassa. Samassa sarjassa Anni Salmela sijoittui yhteistuloksissa viidenneksi ja Venla Viippola seitsemänneksi.

H15 -sarjassa Veeti Viippola oli selkeä ykkönen yhteisajoissa, napaten yhtä selkeät voitot molemmilta päiviltä.

KEV Uudenvuoden hisukisojen tulosanti löytyy TÄSTÄ.