Ramsaun kisat päätökseen

27.1.2024

Hiihtosuunnistuksen MM-/EM-kisojen viimeisenä kisapäivänä taisteltiin viestimitaleista. Itävallan säähaltijat pistivät parastaan ja stadionilla sekä kilpailijat että yleisö saivat nauttia urheilusuorituksista kauniissa auringonpaisteessa. Edellispäivien vesisateiden jäljiltä radat olivat paikoin todella jäiset ja vauhdikkaat. Heti alussa urheilijoiden fysiikka oli koetuksella, kun osuuksien alkuun noustiin reilusti yli 100 metriä jäisillä urilla.

M17 EM-hopeajoukkue: Veeti Viippola (vas.), Joakim Savinainen (kesk.), Niklas Hirvilahti (oik.). Kuva: SSL / Timo Mikkola

M17-sarjassa Suomi sijoittui hienosti toiseksi ja Suunta 2000:n Veeti Viippola saavutti uran ensimmäisen arvokisamitalinsa. Viippola toi Suomen avausosuudelta kolmantena vaihtoon vain 10 sekuntia kisaa johtaneen Sveitsin perässä. Toisella osuudella Joakim Savinainen nosti Suomen kärkisijalle, mutta kolmannen osuuden loppupuolella ankkuri Niklas Hirvilahti joutui taipumaan Latvian ankkurille, jääden voittajalle 20 sekuntia.

Viippola oli tyytyväinen lähes virheettömään suoritukseensa.

W20-sarjassa Suomi sijoittui neljänneksi joukkueella Johanna Naskali, Anni Salmela ja Lotte-Line Ekström.

Naskali toi Suomen vaihtoon neljäntenä. Hiihtopainotteisella radalla Salmela joutui taipumaan yhden sijan ja ero kärkeen venyi viiteen minuuttiin, mutta ankkuriosuuden Ekström nosti hyvällä suorituksellaan joukkueen neljännelle sijalle.

Kisat käytiin erittäin vaihtelevissa olosuhteissa. Lumen vähyys oli varmasti haaste järjestäjille. Toivotaan, että ensi vuoden arvokisat saadaan vietyä läpi talvisemmissa olosuhteissa.

Anni Salmela (kuva: SSL / Timo Mikkola