Suunnan neidit SM-kisoissa

20.9.2020

Suunnistuksen SM-mitaleista kisattiin 19.9-20.9 viikonloppuna, kun Salossa ratkaistiin lauantaina 19.9 sprinttien SM-mitaleiden kohtalo, ja sunnuntaina 20.9 vuorossa oli SM-viestit Pöytyällä.

Lauantain sprinttien parhaasta Suuntalaisesta suorituksesta vastasi D15 -sarjan Anni Salmela, joka sijoittui hienosti seitsemänneksi. Omaan suoritukseenkin selvästi tyytyväinen Anni jäi kisan voittajasta reilut kaksi minuuttia. D17 -sarjassa Oili Holopainen suunnisti tasaisesti, mutta muutamat virheet pudottivat Oilin harmittavasti sijalle 11, jääden vain kolme sekuntia plaketeista. Anni Oikarisen tossu- / sprinttivire eivät olleet parhaimmillaan D17 -sarjassa, ja Annin sijaluvuksi muotoutui 45. Sprintin kisasivuille TÄSTÄ.

Sunnuntain SM-viesteihin Suunnan tyttötrio osallistui D18 -sarjaan, jossa tarjolla oli kovaa kyytiä ikäluokassaan vanhempien tyttöjen vanavedessä. Tällä kertaa viestisuoritus ei ollut parhaimmasta päästä, ja tytöt olivatkin kartoittaneet varsinais-suomalaista metsää koko rahan edestä. Viestin parhaimmaksi suoritukseksi jäi Anni Salmelan (14 vuotta) yhdeksäs sija avausosuudella, vaikkakaan juoksija itse ei tähän tyytyväinen ollut. Kakkos- ja kolmososuuden muutamat todella isot virheet kuitenkin tiputtivat Suunnan sijoitusta, ja lopulliseksi sijaluvuksi tuli 19. sija. Viestien kisasivuille TÄSTÄ.

Ainakin viestistä jäi paljon jossiteltavaa, varmasti tytöillä tavoite oli korkeammalla kuin mitä tulosliuska näyttää. Liekö tyttöjen suunnistussuoritukseen on vaikuttanut kuluneen "eriskummallisen" kesän vähäinen kisamäärä..

Vielä on tulossa muutamia kisoja loppusyksystä, esim. SM-erikoispitkä Orivedellä Lokakuussa. Sen verran taisi tytöillä täädä hampaankoloon, että lähtevät nälkäisenä janoamaan hyviä suorituksia loppusyksyyn.