Suuntalaiset jälleen SM-mitaleille

28.2.2021

Annille ja Sepolle mestaruus, Ilpo säesti SM-pronssilla!

Suuntalaisilla oli hyvä viikonvaihde, kun Vimpelissä käytiin helmikuun viimeisessä viikonvaihteessa kaikkien sarjojen pitkien matkojen SM-kilpailu ja kakkosryhmän keskimatkan SM-kilpailu.

Sunnuntain pitkän matkan SM-kisassa Anni Salmela oli tarkkana ja taitavana 17-vuotiaiden kilpailussa. Suoritus palkittiin Suomen mestaruudella.
– Tein kyllä hyvän suorituksen. Yhdellä rastivälillä tuli väärä reitinvalinta, mutta silti tulos oli hyvä. Yritän harjoitella niin paljon kuin mahdollista. Kunto tuntuu ihan hyvältä. Toivottavasti vielä ensi viikonvaihteen SM-sprinttiviestit saadaan pidettyä koronarajoituksista huolimatta, Anni toivoi.
Toisen mestaruuden hankki taas kerran Seppo Mäkinen. Hän oli lauantain keskimatkalla 55-vuotiaiden selvä ykkönen. Sunnuntaina Seppo kasvatti mitalitiliään olemalla 55-sarjan pitkällä matkalla toinen. Ilpo Viippola onnistui sunnuntain pitkällä matkalla ja palkittiin SM-pronssilla 45-vuotiaissa. Lauantaina Ilpo oli sarjassaan neljäs.

Oili Holopainen oli harmissaan, vaikka sijoittui 20-sarjassa pitkän matkan neljänneksi. – Tein yhden ison reitinvalintavirheen, noin 1,5 minuuttia. Lisäksi matkalla oli sujuvuusongelmia. Hopealle olisi ollut mahdollisuudet, mutta Vilma Pesun vauhtiin en olisi pystynyt, Oili harmitteli ja muistutti, että sarjan parhaimmisto oli poissa Viron MM-kisojen vuoksi. Anni Oikarinen onnistui myös pitkällä matkalla hyvin ollen plakettisijalla 8:s.

SM-pisteen nappasi myös Velu Sipola oltuaan 60-sarjassa lauantaina kuudes. Sunnuntaina Velu oli liki pisteitä oltuaan 8:s. Samaan sijaan ylsi 70-vuotiaissa Kullervo Torikka. Viisikymppisissä Kai Ojala oli 9:s.
Suunnassa on kasvamassa myös erinomainen juniori Veeti Viippola. 13-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Veeti on koko talven ollut ikäistensä ykkönen. Nyt hän voitti Vimpelissä selvästi sekä lauantaina että sunnuntaina.