Tiedote kansallisten ja maailmancupin peruuttamisesta

1.2.2021

Suunta 2000:n johtokunta on käsitellyt 31.1.2021 kevään 2021 hiihtosuunnistuksen maailmancupin päätöskierroksen ja kansallisten kilpailuiden kisajärjestelyiden tilannetta mm. tehdyn koronasuunnitelman ja eri viranomaisten kanssa käytyjen keskusteluiden osalta.  

Järjestelyorganisaatio on keskustellut useaan eri otteeseen paikallisten terveysviranomaisten kanssa kilpailuiden järjestämisen mahdollistavista ja tarvittavista erityisjärjestelyistä. Terveysviranomaiset  ovat todenneet tehdyn koronasuunnitelman kattavaksi ja huolellisesti valmistelluksi. Suunnitelma noudatti samanlaisia COVID-19 ohjeistuksia ja testauksia kuin muissakin Suomessa järjestetyissä kansainvälisissä urheilutapahtumissa. Tästä huolimatta 29.1.2021 pidetyssä palaverissa alueen terveysviranomaiset eivät suositelleet tapahtuman järjestämistä kevään 2021 aikana. Alueen koronatilantessa ei arvioida tapahtuvan lähiaikoina järjestämisen mahdollistavaa muutosta.

Suunta 2000 on ilmoittanut Suomen Suunnistusliitolle, että tämä päätös estää sekä hiihtosuunnistuksen maailmancupin päätöskierroksen että sen yhteydessä suunnitelluksi pidettävän kansallisen kilpailun järjestämisen 18-21.3.2021.

Suunta 2000 kunnioittaa terveysviranomaisten päätöstä ja suuntaa katseensa vuoden 2022 hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuiden järjestämiseen. Nähdään viimeistään silloin!