Latvian kisat käyntiin - Anni taisteli tiukasti MM-mitalista

31.1.2023

Hiihtosuunnistuksen EM- ja MM-kisat Latviassa pyörähtivät käyntiin sprinttimatkoilla.

Suomalaiset eivät ainakaan vielä avauspäivänä yltäneet samanlaisiin mitalijuhliin, kuin viime vuonna Keminmaassa järjestetyissä kisoissa.

17-vuotiaiden EM-kisoissa juniorit ottivat mitalit molemmissa sarjoissa Johanna Naskalin napatessa hopeamitalin W17 -sarjassa ja Emil Koskisen oli kolmas M17 -sarjassa.

Anni Salmela (Kuva: Donatas Lazauskas)

Todellinen trillerinäytelmä käytiin kuitenkin W20-sarjassa, jossa loppuun asti saatiin jännittää MM-mitalien kohtalosta. Suunta 2000:n vasta 17-vuotias Anni Salmela taisteli tiukasti pronssimitalista maaliviivalle asti jääden niukasti neljänneksi vain sekunnin erolla Sveitsin Alina Niggliin. Alun väliajoissa sveitsiläinen oli n. 5-7 sekuntia Annia edellä, mutta loppumatkalla Anni teki vahvaa nousua ja se palkittiin tällä kertaa plakettisijalla. Muista suuntalaisista Venla Viippola oli lopputuloksissa 14. ja Oili Holopainen 19.

M20 -sarjassa parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Pyry Riissanen ollen lopputuloksissa viides. Ounasvaaran hiihtoseuraa edustava Miika Muotka sijoittui samassa sarjassa sijalle 27.

Aikuisten EM-kisoissa M21-sarjassa Niklas Ekström oli parhaana suomalaisena kolmas ja Maria Hoskari W21-sarjassa kuudes.

Jossiteltavaakin jäi...

Suunnan tytöille jäi roimasti nälkää tuleviin koitoksiin.

Sekunnin pronssista jäänyt Anni Salmela oli suhteellisen tyytyväinen suoritukseensa. "Alussa tuli pari huonoa reitinvalintaa, sekä n. 15-20 sekunnin virhe 4. rastille. Muuten suunnistus sujui ihan hyvin", Salmela tuumaili kisan päätyttyä. "Fyysisesti ei mikään paras päivä, ja sekunnin tappio pronssimitalista harmittaa aika paljon", Salmela jatkoi.

Venla Viippola suoriutui suht tasaisesti, ollen lopputuloksissa 14. "Pieniä virheitä, muutamia huonoja reitinvalintoja sekä muutama kaatuminen" tiivisti Viippola. "Kakkosrastille selvä virhe, kun hiihdin liian pitkään isoa uraa. Muuten kulku ihan ok", Viippola jatkoi ja kehui vuolaasti suksiensa luistoa.

Oili Holopaisen kisa taputeltiin pitkälti jo ykkösrastille, johon Oili teki todella ison virheen. "Ykkösrastin virheen jälkeen ei sijoituksellisesti ollut enää mitään tehtävissä. Kuitenkin loppusuoritus oli kohtalainen, joten positiivistakin suorituksesta löytyi", kertoi Holopainen todeten, että nälkää jäi reilusti tuleville päiville.

Seuraavana vuorossa on keskimatkat, johon toivotetaan tytöille hurjasti tsemppiä!!

Maanantain sprinttikisojen kattava tulossivusto löytyy TÄSTÄ.