Seuran historiaa

Puheenjohtajat kautta aikojen:

                       Martti Holster 1989-1991

                       Ilkka Lumme 1992-1995

                       Erkki Alakuijala 1996-1998

                       Martti Holster 1999-2002

                       Velu Sipola 2003-2010

                       Susanna Sandberg 2010-2013

                       Marko Vapa 2014-2017

                       Olavi Holopainen 2018-

Alusta lähtien Suunta 2000:n toiminnassa mukana ollut Heikki Roimela on koonnut 10 vuoden välein oman näkemyksensä seuran toiminnasta. Joku voisi painottaa tapahtumia toisinkin, mutta alla ovat yhdenlaiset tiivistelmät, toisessa osassa osin ykkösosan toistoakin.

Suunta 2000 10 vuotta (28.10.1998)

Menestystarina, jota kehtaa esitellä

Lisäys: Tämä ei ole varsinainen historiikki, joka perustuu esimerkiksi johtokunnan pöytäkirjoihin tai vuosikokousasiakirjoihin. Niinpä taloudellinen puoli ja kartoitusasiat on kokonaan jätetty sivuun. Talouden osalta on silti pakko kiitoksella todeta Keminmaan kunnan merkittävä osuus. Kotikuntaa voi pitää seuramme tärkeimpänä yhteistyökumppanina, joista muut todella merkittävät ovat Keminmaan Asuste Aries-tuotemerkin myötä ja Keminseudun Osuuspankki.

Nimistä on syytä todeta seuramme puheenjohtajat ensimmäisellä kymmenvuotiskaudella. Martti Holster toimi pj:na vuosina 1989-91. Sitten seurasi Ilkka Lumme vuosina 1992-1995, Erkki Alakuijala oli puheenjohtajana viimeiset kolme vuotta 1996-1998 ja uuden vuosikymmenen aloittaa taas Martti Holster.

Suunta 2000, Keminmaan Urheilijoiden ja Veitsiluodon Metsäurheilijoiden jälkeläinen syntyi tasan kymmenen vuotta sitten niin monien alkuvaikeuksien ja kivuliaan synnytyksen jälkeen, että olisi ollut helppo povata vaikeuksia myös ensimmäisille elinvuosille. Jo ensimmäinen toimintavuosi osoitti ennustukset vääriksi.

Suunta 2000:n miehet yllättivät vuoden 1989 hiihtosuunnistuksen SM-viestissä nappaamalla SM-pronssit monen kovemman joukkueen edestä. Petri Roimela puolestaan hankki uudelle seuralle Pohjoismaisia mestaruuspronsseja kaksin kappalein nuorten PM-hiihtosuunnistuksista Skellefteåsta. Kuin pisteeksi ii:n päälle Suunta 2000 luokiteltiin heti ensimmäisenä toimintavuonna Suomen Suunnistusliiton valioluokkaan.

Koko kymmenvuotiskaudelta kerätty mitalitilasto on uskomattoman komeaa luettavaa. S-2000:n urheilijat ovat voittaneet 2 MM-mitalia, 2 PM-mitalia, 11 SM-kultaa, 24 SM-hopeaa ja 22 SM-pronssia eli yhteensä peräti 61 SM-tason mitalia. Aikamoinen suoritus S-2000:n urheilijoilta.

Aikaansa edellä

Tällä hetkellä mitä erilaisimmat seurafuusiot ovat jokavuotista tarinaa. Kymmenen vuotta sitten asia oli toisin. Vanha yleisseura- ja pitäjäseura-ajattelu eli vahvasti. Siinä mielessä Suunta 2000:n perustajat olivat aikaansa edellä.

Kuten alussa sanoin, helpolla ei uusi seura syntynyt. Voisi väittää, että homma muistutti norsujen lemmentouhuja sikäli, että se kesti tavattoman kauan ja aiheutti melkoista meteliä. Aloitteen tekijänä oli Kemiin vuonna 1973 perustettu suunnistusseura Veitsiluodon Metsäurheilijat, joka vuonna 1981 teki Keminmaan Urheilijoiden suunnistusjaostolle esityksen yhteisen seuran perustamisesta tai ainakin toimintojen yhdistämisestä. Silloin homma ei lähtenyt käyntiin, mutta jonkinlainen siemen tästä kuitenkin jäi itämään. Kesti noin kuusi vuotta ennenkuin siemen rupesi kypsymään poimittavaksi. Silloisen Keminmaan kunnanhallituksen puheenjohtajan Ilmari Karilan ja kunnanjohtaja Raimo Venäläisen aktiivisen mukanaolon ansiosta pitkällisten neuvottelujen tuloksena päästiin yksimielisyyteen uuden, alueellisen suunnistusseuran perustamisesta.

Nimi puhututti

Viimeinen hankaluus seuran synnyssä oli nimi. Vanhat perinteet vaikuttivat niin, että Kemiä, Keminmaata tai Veitsiluotoa ei nimessä saanut esiintyä.

Hyviä vaihtoehtoja nimilyhenteineen kyllä vilahteli. Oli Keminseudun Rastia (KemiRa), Keminseudun Suuntaa (KemSu) jne. Esitettiinpä jopa Kallin Suuntaa, jonka lyhenne KalliS olisi saattanut hellyttää jopa sponsoreita. Hyvin tarkkaan keskusteltiin Perämeri-sanan käyttämisestä. Loppuun asti nimiehdokkaana oli Perämeren Suunnistus, liekö lyhenne PerSus ollut esteenä.

Uuden seuran nimen "isä" on Sulo Raiskio, Veitsiluodon Metsäurheilijoiden entinen puheenjohtaja. Suunta 2000-nimen symboliikka on yksinkertainen. Suunnistava seura tähtää pitkälle eteenpäin, tulevalle vuosituhannelle.

Sinettiseuran arvo heti alussa

Alusta lähtien Suunta 2000:n toiminta on perustunut hyvään junioritoimintaan.

Väite ei ole pelkkää sanahelinää. 90-luvun alussa ruvettiin eri lajiliittojen toimesta jakamaan Sinettiseuran arvonimiä hyvin

toimivasta juniorityöstä. Suunta 2000 sai Suunnistusliiton Sinettiseuran arvon heti ensimmäisten joukossa vuonna 1992 yhdessä viiden eteläsuomalaisen seuran kanssa. Liekö arvonimen myöntäminen ollut liitollekin yllätys, sillä Suunnistusliiton juhliessa kolme vuotta sitten 60-vuotista taivaltaan, ei Suunta 2000:n muistettu saaneen lainkaan sinettiään.

Juniorityön ohella Suunta 2000 on saanut kiitosta aluetoiminnastaan. Alueellisena yhden lajin seurana olemme olleet toimiva esimerkki. Kemi-Tornio alueen kuntien liikuntatoimen asioita ja yhteistoiminnan mahdollisuuksia selvitteli taannoin ns. KeToViLi-työryhmä. Selvittelyn kohteena olivat myös urheiluseurojen yhteistyömahdollisuudet. Ryhmä totesi raportissaan Suunta 2000:n erinomaiseksi esimerkiksi yli kuntarajojen ulottuvasta urheiluseurasta ja kehotti muita lajeja ottamaan Suunta 2000:sta mallia.

Kokeiluja ja kehittämistä

Kilpailujen järjestäminen on oleellinen osa seuratoimintaa. Suunta 2000 on ehtinyt olla ensimmäisenä kymmenvuotiskautenaan monessa mukana. Me olemme olleet sekä kokeilijoita että kehittäjiä. Varsinkin hiihtosuunnistuksen ratamestarityössä ja urasuunnittelussa S-2000 on maan- etten sanoisi maailmankuulu. Toivo Merkkiniemi ideoi 80-luvun lopulla rastisyherikköajatuksen ja Erkki Alakuijala markkinoi hiihtosuunnistukset pienille alueille hiihtokeskusten valmiita uria hyödyntäen. Erkki on viimeiset kymmenen vuotta vienyt hiihtosuunnistuksen järjestelyjä uskomattoman paljon eteenpäin. Kun S-2000 järjesti Lapin Lumirastit vuonna 1997 sai Ilkka Kotala kiitokset Kemin osakilpailujen loistavasta ratamestarityöstä.

Suunta 2000 otti ensimmäisenä käyttöön rastilevyn hiihtosuunnistuksessa, me olimme etunenässä hs-tulostekarttojen tekemisessä atk:lla ja maaliskuussa me järjestämme maailman ensimmäiset puistohiihtosuunnistukset Kemin LumiLinnassa.

Pitkästä arvokisojen listasta todettakoon, että jo vuonna 1989 olimme ratkaisevasti mukana Lapin Lumirastien ja SM-pikamatkan järjestelyissä Ylitornion Meltosjärvellä. Esimerkiksi tulokset otettiin Reijo Vuontisjärven suunnittelemalla atk-ohjelmalla meidän toimestamme.

Vuonna 1992 järjestimme hs-tarkkailut ja 1993 hs-pikamatkojen SM-kilpailut Kallinkankaalla. Samassa paikassa käytiin vuonna 1995 hs-tarkkailukilpailu ja viestiliigan osakilpailu. Vuoden 1997 Lapin Lumirastien 1. osakilpailun yhteydessä käytiin myös naisten pikamatkan SM-uusinta.

Kesäsuunnistuksessa suurin ponnistus tähän mennessä on ollut Suomen Tunturisuunnistuksen järjestelyurakka vuonna 1995, kun kisat valmisteltiin 350 kilometrin päähän Enontekiön Vuontisjärvelle asti. Tässäkin kilpailussa S-2000 kokeili uutta, sillä tavallisen retkeilykartan sijaan tehtiin kokonaan uusi tunturisuunnistuskartta. Kymmenvuotisen toiminnan kunniaksi viime kesän urakkana oli bonuskisan järjestäminen Helkkusen maasto-olosuhteissa.

Jatkossa tavoitteita riittää, sillä seuran johtokunta on päättänyt anoa Nuorten Jukolan järjestämisoikeuksia vuodelle 2002. Sen saaminen tietäisi kaikkien aikojen suurinta kesäsuunnistustapahtumaa Keminmaahan. Nuoria suunnistajia tulisi paikalle noin 1500.

Huippuhetket

Tätä esitystä valmistellessani mietin, mitkä ovat 10-vuotiaan S-2000:n toiminnan huippuhetket. Valinta on makuasia.

Nuorten Jukolan 4. sija Yyterin hiekalla Porissa vuonna 1991, Ella Heikon MM-kulta ja hopea nuorten MM-hiihtosuunnistuksissa Pohtimolammella vuonna 1994, maan parhaan hiihtosuunnistusseuran arvo vuonna 1994, miesten hs-viestiliigan voitot vuosina 1995 ja 1998 vai miesten viestijoukkueen kakkossijat tänä vuonna sekä SM-viestissä että Lumi-Toukolassa.

Vai oliko parasta se, kun saimme kiitokset Suomen Tunturisuunnistuksen hienosta toteutuksesta Vuontisjärvellä kurjista olosuhteista huolimatta, vai se käsittämätön temppu, jolla Lapin Lumirastien ensimmäinen päivä klaarattiin tuiskun keskellä, vai viimekesäinen bonuskisa kaatosateessa agrekaatin varassa ja silti pystyimme antamaan tulosliuskat lehdistölle melkein ennen kuin viimeinen kilpailija oli maalissa.

Vai ovatko parasta olleet Kainuun Rastiviikon välipäivän aatot, kun on spekuleerattu Kainuu-cupin, leikkimielisen tasoituskisan tuloksilla ja seurattu Pasi Hyvärisen taikatemppuja, vai muutamat kauden päätöstilaisuudet, joissa seuran nuoriso on järjestänyt ikimuistoista kulttuuriohjelmaa?

Vai onko sittenkin parasta se, että Suunta 2000 on kasvattanut suuren joukon terveesti ajattelevia, menestyviä nuoria ihmisiä, jotka pystyvät melkein mihin vain. Jos ette usko, niin tutustukaa Suunta 2000:n takavuosien julkaisuihin, niistä löytyy omien jäsenten tuottamaa runoa ja proosaa.

 

Suunta 2000 20 vuotta (28.10.2008)

Menestystarina, jota

vieläkin kehtaa esitellä

Kymmenen vuotta sitten otsikoin alla olevan kertomuksen muodossa ”Menestystarina, jota kehtaa esitellä”. Ei se tarina ole juurikaan muuttunut.

Suunta 2000:n toinen vuosikymmenen on sujunut edelleen hyvin.

Talouden pidossa on pysytty maltillisella linjalla. Menot on suhteutettu tuloihin, eikä velkoihin ole taidettu sortua koskaan.

Urheilumenestys on levännyt toisella vuosikymmenellä täysin hiihto- ja venäläisvahvistuksemme Ruslan Gritsanin ansiosta myös pyöräsuunnistuspuolella. Arvokisamitalitili on kasvanut tasaista tahtia ja kahdenkymmenen vuoden kokonaissaldo on komea: 127 MM-, EM-, PM- ja SM-mitalia, joista 39 kultaista, 42 hopeista ja 46 pronssista.

Syksyllä 2004 seuraan liittynyt Ruslan Gritsan on ollut todellinen huippu. Mies on voittanut maailmanmestaruuksia sekä hiihto- että pyöräsuunnistuksessa, tuorein mestaruus on tältä kesältä. 30-vuotiaan Moskovan lähellä asuvan huippumiehen ura jatkuu täysillä edelleen.

Makein mitali taitaa olla pitkään tavoiteltu hiihtosuunnistusviestin SM-kulta vajaan kolmen vuoden takaa Alajärveltä. Sankareina siellä olivat Seppo Mäkinen, Jari Sipilä, Jukka Kantomaa ja Ruslan Gritsan.

Urheilumenestykseen verrattavaa on Suunta 2000 saavuttama maine kilpailujen järjestäjänä. Jo ensimmäisen kymmenen toimintavuoden aikana seura uskaltautui kokeilemaan uutta ja kehittämään ennen muuta hiihtosuunnistusjärjestelyjen sapluunaa. Erkki Alakuijala ja Toivo Merkkiniemi olivat kehityksen kärjessä. Voi sanoa, että seuramme järjestettyä ensimmäisenä maailmassa hiihtosuunnistuksen kaupunkisprintin, Lumilinnasprintin Kemissä, jäi se elämään kansainvälisesti ja on nyt MM-kisojen laji hiihtosuunnistuksessakin.

Arvokisoja olemme järjestäneet neljä kertaa.

Vuonna 1993 SM-kilpailuna oli lyhyt matka, jota nykyisin nimitetään keskimatkaksi. Neljä vuotta myöhemmin, Lapin Lumirastien yhteydessä, annettiin apua naisten SM-kisan järjestäjänä. Sitä kilpailua voi pitää yhtenä sitkeyden huippusaavutuksena. Tuskin edes tavallista hiihtokilpailua olisi voitu pitää silloisessa lumipyryssä. Suunta 2000 ei antanut periksi ja avasi hiihtosuunnistusurat tuulesta ja tuiskusta huolimatta.

Tammikuulta 2007 löytyy toinen huippusuoritus: Pohjoismaisten mestaruuskisojen organisointi yhdessä Alatornion Pirkkojen kanssa puolentoista viikon varoitusajalla. Se ei ollut ehkä sitkeyden vaan osaamisen taidonnäyte ja hyvin meni. Samalla tavalla voitaneen luokitella viimetalvinen SM-sprintti Lumirasteineen. Sitoutuneen talkooporukan ansiosta kaikki toimi ja palaute on ollut mairittelevaa.

Sitkeyttä voi korostaa monen muunkin kilpailun yhteydessä.

Suomen Tunturisuunnistus 500 kilometrin päässä Enontekiön Vuontispirtillä vuonna 1995 on yksi sellainen. Pitkän matkan lisäksi vastukseksi tulivat arktiset olosuhteet. Aivan konkreettisesti voi sanoa, että ”hengenlähtö oli lähellä”. Onneksi kaikki päättyi onnellisesti.

Sitkeyttä osoittaa sekin, että Suunta 2000 on tällä vuosituhannella järjestänyt Lapin aluemestaruuskilpailut joka vuosi.

Toiminta ei kehity, ellei uskaltaudu esittämään myös kritiikkiä. Kun toiminnan ensimmäisinä vuosina S-2000 oli junioritoiminnassa maan kärkiseuroja, on tällä vuosituhannella siinä suhteessa tapahtunut taantumista. Toiminta sinänsä on ollut vilkasta, mutta kun yksi urheiluseuran tehtävistä on tuottaa uusia kilpa- ja huippu-urheilijoita, ei tässä suhteessa ole oikein onnistuttu. Toki sekin on hyvä, jos saamme lapset ja nuoret mukaan iltarasteille.

Toivon, että seurassa tartutaan tähän asiaan ja mietitään, millä keinoin nykyajan lapset saadaan tämän joka suhteessa kehittävän urheilulajin pariin. Vai pitäisikö katseet suunnata nuoriin vanhempiin ja heidän lapsiinsa.

Tulkoon lopuksi vielä kerrattua 20-vuotiaan seuran syntyhistoria. S-2000 syntyi hyvin vaikean, lähes kymmenen vuotta kestäneen synnytyksen jälkeen Keminmaan Urheilijoiden ja Veitsiluodon Metsäurheilijoiden lemmenleikkien seurauksena.

Vaikeuksia tuottivat myös ristiäiset. Nimeä ei meinattu löytää millään, kun sekä Keminmaa- että Kemi-sanat olivat, ”syystä, jota kerro en”, pannassa. Suunta 2000 oli VeMUssa pitkään toimineen, keminmaalaisen Sulo Raiskion idea. Nimi viittaa tulevaisuuteen. Ajanlaskumme kolmatta vuosituhatta on jäljellä vielä yli 990 vuotta.

Suunta 2000 on hyvä nimi, paljon parempi kuin esillä ollut Perämeren Suunnistus ja sen lyhenne PerSus.
 

 

Suunta 2000:n arvokisamitalitilasto vuoteen 2009 asti

 

 

 

 

 

 

M M

 

 

EM/PM

 

S M

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SARJA

KESÄ

TALVI

HENKILÖ / HENKILÖT

KUL.

HOP.

PRON.

KUL.

HOP.

PRON.

KUL.

HOP.

PRON.

 

H20

 

HS

Roimela Petri

 

 

 

 

 

 

 

 

-89

 

H21

 

HS-viesti

Kotala Ilkka, Merkkiniemi Seppo, Roimela Petri ja Vilppola Arto

 

 

 

 

 

 

 

 

-89

 

H45

 

HS-viesti

Alakuijala Erkki, Polvela Juhani ja Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

 

-89

 

 

H20

 

HS

Roimela Petri

 

 

 

 

 

-89

 

 

 

 

H20

 

HS-viesti

Roimela Petri, (Järvinen Markku KeuKi ja Kankfelt Tim SV)

 

 

 

 

 

-89

 

 

 

 

H20

 

HS

Roimela Petri

 

 

 

 

 

 

 

-90

 

 

H20

 

HS-lyhyt

Roimela Petri

 

 

 

 

 

 

 

 

-90

 

H50

 

HS

Alakuijala Erkki

 

 

 

 

 

 

 

 

-90

 

D16

 

HS-viesti

Korteniemi Auli, Alakuijala Pia-Riitta, Heiko Ella

 

 

 

 

 

 

 

-90

 

 

H16

 

HS

Pussila Tuomas

 

 

 

 

 

 

 

-91

 

 

D18

 

HS

Heiko Ella

 

 

 

 

 

 

 

 

-91

 

H35

 

HS

Kotala Ilkka

 

 

 

 

 

 

 

 

-91

 

D16

 

HS

Alakuijala Pia-Riitta

 

 

 

 

 

 

 

-92

 

 

D18

 

HS-lyhyt

Heiko Ella

 

 

 

 

 

 

 

-92

 

 

H16

 

HS

Kantomaa Jari

 

 

 

 

 

 

 

 

-92

 

H 50

 

HS

Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

-92

 

 

 

H 55

 

HS-lyhyt

Alakuijala Erkki

 

 

 

 

 

 

 

-92

 

 

D 16

 

HS-viesti

Korteniemi Auli, Korteniemi Päivi, Alakuijala Pia-Riitta

 

 

 

 

 

 

-92

 

 

 

H 55

 

HS

Alakuijala Erkki

 

 

 

 

 

 

 

-93

 

 

H 35

 

HS

Kotala Ilkka

 

 

 

 

 

 

 

 

-93

 

H 16

 

HS-viesti

Mustonen Karri, Vapa Marko ja Kantomaa Jari

 

 

 

 

 

 

-93

 

 

 

D 17-20

 

HS-viesti

Korteniemi Auli, Alakuijala Pia-Riitta ja Heiko Ella

 

 

 

 

 

 

-93

 

 

 

H 50

 

HS-viesti

Alakuijala Erkki, Karppinen Pentti ja Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

-93

 

 

 

H 35

S

 

Tolonen Raimo

 

 

 

 

 

 

 

 

-93

 

D 20

 

HS

Heiko Ella

 

 

 

 

 

 

 

 

-94

 

D 18

 

HS

Alakuijala Pia-Riitta

 

 

 

 

 

 

 

 

-94

 

D 16

 

HS

Korteniemi Päivi

 

 

 

 

 

 

-94

 

 

 

H 50

 

HS

Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

 

-94

 

 

H 18

 

HS-viesti

Mustonen Karri, Kantomaa Jari ja Roimela Tommi

 

 

 

 

 

 

 

 

-94

 

D 17-20

 

HS-viesti

Korteniemi Auli, Alakuijala Pia-Riitta ja Heiko Ella

 

 

 

 

 

 

 

-94

 

 

H 50

 

HS-viesti

Alakuijala Erkki, Maronen Arto ja Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

 

-94

 

 

D 20

 

HS

Heiko Ella

 

-94

 

 

 

 

 

 

 

 

D 20

 

HS-viesti

Heiko Ella, (Karjalainen Maria SalRe, Anttila Liisa HS)

-94

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D 20

 

HS-lyhyt

Heiko Ella

 

 

 

 

 

 

 

-94

 

 

D 18

 

HS-lyhyt

Korteniemi Auli

 

 

 

 

 

 

-94

 

 

 

D 18

 

HS-lyhyt

Alakuijala Pia-Riitta

 

 

 

 

 

 

 

 

-94

 

H 35

 

HS-lyhyt

Kotala Ilkka

 

 

 

 

 

 

 

-94

 

 

H 55

 

HS-lyhyt

Alakuijala Erkki

 

 

 

 

 

 

 

 

-94

 

H 18

 

HS-viesti

Kantomaa Jukka, Harila Esko ja Kantomaa Jari

 

 

 

 

 

 

 

-95

 

 

H 50

 

HS-viesti

Alakuijala Erkki, Maronen Arto ja Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

-95

 

 

 

D 18

 

HS-lyhyt

Korteniemi Päivi

 

 

 

 

 

 

 

 

-95

 

H 35

 

HS-lyhyt

Kotala Ilkka

 

 

 

 

 

 

 

 

-95

 

H 18

S

 

Vapa Marko

 

 

 

 

 

 

 

-95

 

 

H 18

S-viesti

 

Huusko Lari, Vapa Marko ja Vapa Mikko

 

 

 

 

 

 

-95

 

 

 

H 18

S-yö

 

Vapa Mikko

 

 

 

 

 

 

 

 

-95

 

H 16

 

HS

Kantomaa Jukka

 

 

 

 

 

 

-96

 

 

 

D 20

 

HS

Alakuijala Pia-Riitta

 

 

 

 

 

 

 

-96

 

 

H 50

 

HS-viesti

Alakuijala Erkki, Maronen Arto ja Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

 

-96

 

 

D 18

 

HS-lyhyt

Korteniemi Päivi

 

 

 

 

 

 

 

 

-96

 

H 20

S-yö

 

Vapa Mikko

 

 

 

 

 

 

 

-96

 

 

H 55

 

HS

Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

 

-97

 

 

H 60

 

HS

Alakuijala Erkki

 

 

 

 

 

 

 

 

-97

 

H 21

 

HS-viesti

Roimela Petri, Pikkarainen Marko, Hanhela Jussi-Pekka ja Marjala Veijo

 

 

 

 

 

 

 

 

-97

 

H 20

 

HS-viesti

Mustonen Karri, Kantomaa Jukka ja Kantomaa Jari

 

 

 

 

 

 

 

 

-97

 

H 50

 

HS-viesti

Alakuijala Erkki, Maronen Arto ja Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

 

-97

 

 

H 55

 

HS-lyhyt

Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

-97

 

 

 

H 21

 

HS-lyhyt

Mäkinen Seppo

 

 

 

 

 

 

 

-97

 

 

H 20

S-pika

 

Vapa Mikko

 

 

 

 

 

 

 

-97

 

 

H 20

S-viesti

 

Vapa Marko, Mustonen Karri ja Vapa Mikko

 

 

 

 

 

 

 

-97

 

 

H 21

 

HS-viesti

Roimela Petri, Kantomaa Jari, Marjala Veijo ja Mäkinen Seppo

 

 

 

 

 

 

 

-98

 

 

H 60

 

HS-lyhyt

Alakuijala Erkki

 

 

 

 

 

 

 

 

-98

 

H 21

 

HS-lyhyt

Mäkinen Seppo

 

 

 

 

 

 

 

 

-99

 

H 35

 

HS-lyhyt

Vilppola Arto

 

 

 

 

 

 

 

 

-99

 

H 55

 

HS-lyhyt

Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

-99

 

 

 

H 35

 

HS

Vilppola Arto

 

 

 

 

 

 

 

 

-99

 

H 55

 

HS

Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

 

-99

 

 

H 21

 

HS-viesti

Viippola Ilpo, Hanhela Jussi-Pekka, Kantomaa Jari ja Mäkinen Seppo

 

 

 

 

 

 

 

 

-99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H35

 

HS

Koskinen Seppo

 

 

 

 

 

 

 

 

2001

 

H35

 

HS-viesti

Kotala Ilkka, Vilppola Arto, Koskinen Seppo

 

 

 

 

 

 

2002

 

 

 

H65

 

HS

Alakuijala Erkki

 

 

 

 

 

 

2002

 

 

 

H65

 

HS-pika

Alakuijala Erkki

 

 

 

 

 

 

2002

 

 

 

H45

 

HS-pika

Kotala Ilkka

 

 

 

 

 

 

 

 

2002

 

H65

 

HS

Alakuijala Erkki

 

2003

 

 

 

 

 

 

 

 

D35

 

HS

Laitinen(Hannuksela) Eija

 

 

 

 

 

 

2003

 

 

 

H35

 

HS-viesti

Koskinen Juha, Kotala Ilkka, Koskinen Seppo

 

 

 

 

 

 

2003

 

 

 

D35

 

HS-viesti

Silventoinen Ulla, Laitinen(Hannuksela) Eija, Korteniemi Leena

 

 

 

 

 

 

 

 

2003

 

H40

 

HS

Mäkinen Seppo

2004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H65

 

HS

Alakuijala Erkki

 

2004

 

 

 

 

 

 

 

 

H40

 

HS

Koskinen Juha

 

 

 

 

 

 

 

2004

 

 

H35

 

HS-pika

Koskinen Seppo

 

 

 

 

 

 

 

 

2004

 

H65

 

HS-pika

Alakuijala Erkki

 

 

 

 

 

 

 

 

2004

 

H35

 

HS-viesti

Koskinen Juha, Kotala Ilkka, Koskinen Seppo

 

 

 

 

 

 

 

2004

 

 

H60

 

HS-viesti

Alakuijala Erkki, Maronen Arto, Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

 

2004

 

 

H21

PS-pitkä

 

Gritsan Ruslan

2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H21

PS-keski

 

Gritsan Ruslan

2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H21

 

HS-keski

Gritsan Ruslan

2005

 

 

 

 

 

 

2005

 

 

H21

 

HS-viesti

Venäjä/Gritsan Ruslan

2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H65

 

HS

Alakuijala Erkki

2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D35

 

HS-keski

Hannuksela Eija

 

 

 

 

 

 

2005

 

 

 

D35

 

HS

Hannuksela Eija

 

 

 

 

 

 

 

2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H21

PS-pitkä

 

Gritsan Ruslan

 

2006

 

 

 

 

 

 

 

 

H21

PS-keski

 

Gritsan Ruslan

 

 

2006

 

 

 

 

 

 

 

H21

PS-viesti

 

Venäjä/Gritsan Ruslan

2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D35

 

HS-keski

Hannuksela Eija

 

 

 

 

 

 

2006

 

 

 

D35

 

HS

Hannuksela Eija

 

 

 

 

 

 

 

2006

 

 

H21

 

HS-keski

Mäkinen Seppo

 

 

 

 

 

 

 

2006

 

 

H21

 

HS-viesti

Mäkinen Seppo, Sipilä Jari, Kantomaa Jukka, Gritsan Ruslan

 

 

 

 

 

 

2006

 

 

 

D35

 

HS-viesti

Tammelin Tuija, Roimela Anu, Hannuksela Eija

 

 

 

 

 

 

2006

 

 

 

H35

 

HS-viesti

Vilppola Arto, Roimela Petri, Hanhela Jussi-Pekka

 

 

 

 

 

 

 

 

2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H21

PS-pitkä

 

Gritsan Ruslan

2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H40

 

HS

Mäkinen Seppo

 

2007

 

 

 

 

 

 

 

 

H65

 

HS

Merkkiniemi Toivo

 

 

2007

 

 

 

2007

 

 

 

H70

 

HS

Alakuijala Erkki

 

 

2007

 

 

 

2007

 

 

 

H21

 

HS-viesti

Venäjä/Gritsan Ruslan

 

 

 

2007

 

 

 

 

 

 

H21

 

HS-sprintti

Sipilä Jari

 

 

 

 

 

 

 

2007

 

 

H21

 

HS-keski

Mäkinen Seppo

 

 

 

 

 

 

 

2007

 

 

D35

 

HS

Hannuksela Eija

 

 

 

 

 

 

 

 

2007

 

D35

 

HS-sprintti

Hannuksela Eija

 

 

 

 

 

 

2007

 

 

 

H35

 

HS-keski

Viippola Ilpo

 

 

 

 

 

 

2007

 

 

 

H65

 

HS-viesti

Alakuijala Erkki, Maronen Arto, Merkkiniemi Toivo

 

 

 

 

 

 

2007

 

 

 

H21

PS-pitkä

 

Gritsan Ruslan

2008

 

 

 

 

2008

 

 

 

 

H21

PS-viesti

 

Venäjä/Gritsan Ruslan

 

2008

 

 

 

 

 

 

 

 

H21

PS-sprint

 

Gritsan Ruslan

 

 

 

 

 

2008

 

 

 

 

H45

 

HS

Mäkinen Seppo

2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D40

 

HS

Hannuksela Eija

2008

 

 

 

 

 

 

 

2008

 

D40

 

HS-keski

Hannuksela Eija

 

 

 

 

 

 

 

 

2008

 

H21

 

HS-keski

Mäkinen Seppo

 

 

 

 

 

 

 

 

2008

 

H35

 

HS

Viippola Ilpo

 

 

 

 

 

 

 

 

2008

 

H70

 

HS

Alakuijala Erkki

 

2008

 

 

 

 

 

 

2008

 

H21

 

HS-viesti

Mäkinen Seppo, Gritsan Ruslan, Kantomaa Jukka, Sipilä Jari

 

 

 

 

 

 

 

 

2008

 

H35

 

HS-viesti

Viippola Ilpo, Vilppola Arto, Sipilä Tapani

 

 

 

 

 

 

 

2008

 

 

H40

 

HS

Mäkinen Seppo

2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H70

 

HS

Alakuijala Erkki

2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D40

 

HS

Hannuksela Eija

 

 

2009

 

 

 

 

 

 

 

H70

 

HS-sprint

Alakuijala Erkki

 

 

 

 

 

 

2009

 

 

 

D40

 

HS-sprint

Hannuksela Eija

 

 

 

 

 

 

 

 

2009

 

D40

 

HS-pitkä

Hannuksela Eija

 

 

 

 

 

 

 

 

2009

 

H35

 

HS-sprint

Hannuksela Jari

 

 

 

 

 

 

 

 

2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16

112

YHTEENSÄ

14

7

4

1

0

4

27

35

41

133