Oili SM-kultaan sprintissä

26.2.2023

Hiihtosuunnistuksen SM-mitaleista kisattiin Joutsassa, jossa ohjelmassa oli lauantaina sprintit ja sunnuntaina parisprinttiviestit. Suuntalaiset olivat jälleen menossa mukana varsin tutulla kokoonpanolla.

Lauantain sprinttikisassa parhaasta suorituksesta vastasi D20-sarjan Oili Holopainen, joka nappasi voiton tasaisen varmalla suorituksella. Oivaan hiihto- ja suunnistusvireeseen äityneelle Oilille SM-kulta oli ensimmäinen henkilökohtaisilla matkoilla. D20 -sarjan muut suuntalaiset jätettiin tällä kertaa mitalien ulkopuolelle, Anni Salmela oli neljäs ja Venla Viippola viides.

H15-sarjassa Veeti Viippola taisteli jälleen tiukasti SM-mitalista, mutta tällä kertaa sijoitus oli neljäs, vain neljä sekuntia pronssista.

Ikäsarjoissa parhaasta suorituksesta vastasi H60-sarjan Seppo Mäkinen, joka nappasi SM-hopeaa.

D20-sarjan palkitut (kuva: Itä-Päijänteen Rasti / Iida Peltonen

Sunnuntain parisprinttiviestissä D20-sarjaan valittiin Venla Viippola ja Anni Salmela, kun taas Oili Holopainen ja Veeti Viippola osallistuivat parina H20-sarjaan.

Selkeänä ennakkosuosikkina D20-sarjaan startanneet suuntalaiset saapuivatkin ykkösenä maaliin, mutta valitettavasti tuloksena oli hylkäys toisella osuudella puuttumaan jääneen rastileimauksen takia.

Mielenkiinnolla seurattiinkin H20-sarjassa Oilin ja Veetin vauhtia, ja hyvää vauhtia pitivätkin taistellen loppuun saakka mitalista. Lopussa kärki kuitenkin pääsi karkaamaan, ja sijoutukseksi muotoutui erinomainen neljäs tila.

Parhaasta suuntalaissuorituksesta pariviestissä vastasivat konkarit Arto Vilppola ja Seppo Mäkinen, napaten SM-pronssia H120-sarjassa.