SM-kisoista menestystä

19.2.2023

Hiihtosuunnistuskaravaani suuntasi tällä kertaa Evon maisemiin taistelemaan SM-mitaleista keskimatkalla sekä viestissä. Odotukset olivatkin korkealla hyvin menneiden MM-kisojen perusteella.

Lauantain keskimatkalla Suunnan tyttötrio näytti, ettei valinnat MM-kisoihin ihan sattumaa olleet. D20-sarjan keskimatkalla parhaiten suuntalaisista suoriutui Anni Salmela, joka nappasi SM-hopeaa. Pronssille kiri mallikkaasti Oili Holopainen, ja Venla Viippolakin suoriutui hienosti plaketeille viidennellä sijalla. Muutamien virheiden karsiminen suorituksista, niin Suunnan tytöt olisivat tiukasti taistelleet kirkkaimmasta mitalista. Voiton sarjassa vei tasaisimman suorituksen tehnyt Lotte-Line Ekström.

Myös ensi kertaa SM-kisaan osallistunut H15-sarjan Veeti Viippola suoritui tulikasteestaan mallikkaasti, napaten vyölleen SM-pronssia.

Veeti Viippola, Oili Holopainen, Anni Salmela, Venla Viippola
D20-sarjan SM-keskimatkan kuusi parasta

Sanomattakin selvää oli, että viimeistään lauantain keskimatkan tulosten perusteella, oli sunnuntain D20-sarjan viestissä vain yksi suosikki; Suunta 2000. Eikä tytöt muille mahdollisuuksia antaneetkaan, vaan nappasivat SM-viestikultaa ylivoimaisella, tasaisella esityksellä. Toiseksi sijoittunut Rastiketut jäi voittajajoukkueesta yli 12 minuuttia, ja kolmas Suunta Jyväskylä yli 18 minuuttia. Vakuuttava esitys.

Mainittakoon myös, että Suunnan ikinuoret Ilpo Viippola-Kai Ojala-Seppo Mäkinen nappasivat hienosti SM-hopeaa H150-sarjassa.

Evon SM-viikonlopun tulokset kattavasti tästä.

Kauaa ei urhelijat ehdi lepäillä laakereilla, sillä jo viikon päästä ratkotaan jälleen SM-mitaleiden kohtaloa, kun Joutsassa kisataan SM-sprintti ja -sprinttiviesti. Tsemppiä matkaan kaikille!