SM-mitaleja ja MM-/EM-valintoja

18.2.2022

Kolme SM-mitalia

Valkeakoskelta 

Talven ensimmäiset SM-kilpailut käytiin Valkeakoskella 12.-13. helmikuuta. Suuntalaiset hankkivat SM-sprintistä ja sprinttiviestistä kolme mitalia. 

Lauantain sprintissä D17-sarjan Anni Salmela palkittiin Suomen mestarina 28 sekuntia OH:n Eeva-Liina Ojanahoa nopeampana ja sunnuntaina mestaruuteen ylsivät D20-sarjan viestissä Venla Viippola ja Oili Holopainen. Kolmas mitali, SM-pronssi, tuli H100-viestissä oululaisvahvistusten Ilpo Viippolan ja Kai Ojalan voimin.

Anni Salmela teki sprintin alkumatkasta yhden puolen minuutin virheen, siirtyi viitosrastilla kärkeen eikä paikastaan enää luopunut.

D20-sarjan viestissä Venla ja Oili kävivät tiukan kilpailun Rastikettujen viestinviejien kanssa. Venla oli sisuuntunut lauantaina kymppisijasta ja hiihti sunnuntaina hyvin. Oili ankkurina teki lopussa oman, rohkean reitinvalinnan ja se takasi suuntalaisille kolmen sekunnin voiton.

Oili oli lauantain sprinttikisassa mitalin syrjässä neljäntenä.  

 

Koko kolmikko

MM- ja EM-kisoihin 

Valkeakosken SM-sprinttiviikonvaihde ratkaisi lopullisesti Suomen joukkueen nuorten MM- ja 17v EM-kisoihin. Koko Suunnan kolmikko Oili Holopainen, Venla Viippola ja Anni Salmela nimettiin Keminmaassa 14.-19.3. käytäviin kilpailuihin.

Oili ja Venla kilpailevat nuorten MM-hiihtosuunnistuksissa, Anni kilpailee 17-vuotiaiden EM-urilla.

Suuntalaisten lisäksi Lapista mukana on OH:n Eeva-Liina Ojanaho EM-kisoissa ja Miika Muotka MM-kisojen varamiehenä.

teksti: HeRo