Suunnan SM-menestys yhteenveto

28.3.2024

Naisten SM-viestin

hopea kauden parasta


Suunta 2000:n urheilijat kiersivät aika pienellä joukolla läpi hisukauden SM-kilpailut. Parasta antia oli luonnollisesti nuorten naisten hyvä suoritus Imatran SM-viestissä.

Venla Viippola, Anni Salmela ja Oili Holopainen olivat koko viestin ajan kärkipäässä. Ankkuriosuudella Holopainen nousi aivan kärkeen, mutta pieni epäonni viimeisellä rastilla ratkaisi S-2000:lle hopeasijan vain 8 sekuntia Suunta Jyväskylän perässä.

Eniten mitaleita keräsi vielä ensi vuonnakin D20-sarjaan pääsevä Anni Salmela. Hänen kautensa SM-tasolla huipentui oman seuran SM-pitkällä ylivoimaiseen mestaruuteen. Aikaisemmin Salmella oli ollut hopealla SM-keskimatkalla Imatralla ja pronssilla SM-sprintissä Kouvolassa.

Seppo Mäkinen lienee hiihtosuunnistaja, joka on urallaan hankkinut S-2000:n väreissä enemmän SM-mitaleja kuin kukaan muu. Mäkinen on kilpaillut Suunnan edustajana vuodesta 1996 alkaen. Tuskin sen jälkeen on ollut yhtään vuotta, että hän ei olisi ollut kertaakaan Hisusm-mitalilla. Tällä kaudella Mäkinen otti kaksi Suomen mestaruutta H60-sarjassa ensin SM-sprintissä ja sitten SM-keskimatkalla.

Jos oikein olen tuloksia lukenut, niin yksi SM-mitalisti puuttuu vielä listalta. Veeti Viippola oli poissa alkukauden SM-urilta, mutta omissa pitkän matkan SM-kisoissa Veeti hiihti hopealle, vaikka kilpaili itseään vanhempien joukossa. SM-kulta karkasi kahden sekunnin päähän.

SM-pisteille ylsivät edellisten lisäksi SM-sprinttiviestissä viidenneksi sijoittuneet Venla Viippola ja Oili Holopainen, SM-pitkän seitsemäs Oili Holopainen, SM-keskimatkan yhdeksäs Venla Viippola ja isä-Ilpo keskimatkan kuudentena.