Syysrogaining 2016

Koe Ajoksen historialliset paikat jalan tai pyörällä Syysrogainingissa!

SYYSROGAINING KEMIN AJOKSESSA SU 2.10.

Suunta 2000:n perinteinen Syysrogaining suuntautuu tänä vuonna Kemin kaupungin eteläpuolelle Ajoksen niemimaalle. Lähes koko saaren kattava tarkka suunnistuskartta takaa mielenkiintoisen reittisuunnittelun ja rastien bongauksen samalla kun saaren historialliset paikat tulevat tutuiksi.

Roksukeskuksena toimii Ajoksen nuorisotila osoitteessa Jatulintie 45 94900 Kemi. Sisätiloissa pöytiä ja tuoleja rajoitetusti reittisuunnitteluun. Reaaliaikainen Livelox-seuranta myös katsottavissa kisakeskuksessa.

Kartat jaetaan klo 10 alkaen ja yhteislähtö on klo 11. Tällä kertaa rogata voi joko jalan tai pyörällä vapaavalintaisin tiimein (1-5 henkilöä). Sarjoina ovat 2h ja 3h-sarjat. Sarjan voi päättää maaliin tullessa. Ilmoittautumiset etukäteen: marko@dropper.fi tai paikan päällä. Etukäteen ilmoittautuville taataan kartat.

Osallistumismaksu on 10 € / tiimi sisältäen mahdollisen emit-vuokran. Pyöriä vuokralla 29 € lasten maasturi, 39 € Nishikin perusmaasturi ja 69 € huippumaasturi. Osallistumismaksut ja pyörävuokrat tilille Suunta 2000 ry / FI6451312720015731. Paikan päällä voi myös maksaa.

Karttatelineitä saatavilla järjestäjältä pyöräsarjaan. Karttatelineet ovat Suunnan hiihtosuunnistustelineitä. Kokeile sopiva teline ennen starttia. Pyöräilykypärää suositellaan myös kaikille osallistujille pyöräsarjoissa.

Kartta A3-muovissa 1:15000 mittakaavassa ja 2,5 metrin käyrävälillä. Karttaluokitus: 80% tarkkaa suunnistuskarttaa, 10% epätarkkaa maastotietokantaa tai peruskarttaa, 8% ei kartoitettua ja loput 2% auton ikkunasta muisteltua.

Maasto parasta A-kangasluokkaa. Maastoalue 12,4 neliökilometriä eli pelikenttää on. Sammaleen paksuus noin 8 cm ja polut hyvin juostuja. Hiekka näkyy sekä maastossa että kartalla. Vähäiset kosteikot kierrettävissä.

Rasteilla rastiliput ja emit-leimasimet. Järjestäjällä emittejä saatavilla. Yksi emit / tiimi eli vain yhden tiimin jäsenistä tarvitsee käydä leimaamassa rastilla. Rastit ovat laidasta laitaan helppokulkuisten reittien varsista aina tiheämpään pusikkoon. Katso kartasta millainen rasti on tulossa ja suhteuta rastinotto sen mukaan.

Pisteytys rasteilla siten, että koodin ensimmäinen numero ilmaisee kuinka paljon pisteitä kyseiseltä rastilta saa. Esim. koodi 78 antaa 7 pistettä. Määräajan ylityksestä -1 piste per alkava minuutti.

Kielletyt alueet lähinnä asutusten tontteja ja ne on merkattu karttaan paitsi rautatiet, joita ei saa ylittää muutakuin karttaan ylitys- ja "Yx"-symbolilla merkityistä kohdista. Rautatien ylittäminen muista kohdista johtaa ikuiseen häpeään tai johonkin lievempään sanktioon. Herra päättää.

Älyseuranta kaikille osallistujille. Lataa Android- tai iPhone-puhelimeesi Livelox-sovellus ja kirjaudu ennen lähtöä Liveloxissa tapahtumaan "Syysrogaining". Älyseurannan kautta näet oman reittisi ja muiden kiemurat. Liveloxiin voi myös lähettää reitin jälkikäteen esim. gps-kellosta.

Palkintojenjako 3h-sarjan maaliintulon jälkeen heti tulosten selvittyä. Rahapalkinnot sarjojen voittajille. Sarjan voittaa korkeimman pistemäärän kerännyt tiimi. Tasapisteissä loppuaika ratkaisee ja jos vieläkin päädytään tasatilanteeseen niin kuivimmat kengät voittaa.

Alla kutsu pdf-tiedostona sekä rogainingia esittelevä video. Tervetuloa mukaan!

 

PDF-tiedostoSyysrogaining.pdf (250 kB)
Ajokseen matka käy!
PDF-tiedostoTulokset.pdf (196 kB)
Tulokset ja rastipisteet.