Syysroksu 2019

SUUNNAN SYYSROKSU 2019


Livelox -seurantaan TÄSTÄ!


-------------------------------------------

Tulokset


Aikoja ei saatu ohjelman sekoilun takia laskettua, mutta pisteet saatiin eli tulokset on oikein.

-------------------------------------------

KILPAILUALUE

Tänä vuonna Suunnan syysroksu kisataan Kemissä, kilpailukeskuksena toimii Karula. Kilpailualue koostuu useista saarista, joihin on kaikkiin siltayhteydet. Alueella on paljon teitä ja polkuja. Maasto on pääosin suhteellisen helppokulkuista ja kuivaa, mutta tiheämpää kasvillisuuttakin mahtuu reitin varrelle.

AIKATAULUT

Sunnuntaina 8.9 klo.12.00 jaetaan kartat ja klo 13.00 on yhteislähtö.

RATAMESTARIT

Ratamestarointi on myös roksumaisesti tiimeytynyt. MM/EM/SM-kisakokemusta omaava Mikko Vapa on suunnitellut rastipisteiden sijainnit ja pisteytykset. Toisena ratamestarina toimii kilpailunjohtaja Matti Oikarinen, jonka vastuulle on jäänyt Mikon suunnitelmien toteuttaminen, kartan päivitykset ja rastipisteiden tarkastukset.

SARJAT

Rokata voi joko jalan tai pyörällä vapaavalintaisin tiimein (1-5 henkilöä), sarjoina naiset, miehet ja sekasarja.

RASTIT / LEIMAUS

Rasteilla liput ja emit-leimasimet. Järjestäjällä emit-kortteja saatavilla. Yksi emit / tiimi.

KARTTA

Kartta on kokoa A3 ja mittakaava 1:15000/5m. Kartta on Kemin Innon suunnistusjaoston totettama vuodelta 1999. Karttaa on vuosien varrella päivitelty tarpeenmukaan. Osa reuna-alueiden saarista ei ole ollut suunnistuskäytössä lainkaan, joten niiden osalta kartta on hyvin pelkistetty, mutta pisteiden noutaminen pyörällä tai jalan onnistuu eksymättä. Eli mitä haastavampi rastipiste, sitä tarkempi kartta. Kokonaisuudessa GPS-tarkkuus on hyvä. Kartoille on muovit järjestäjän toimesta.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen (sarja ja emit-numero) sähköpostitse VIIMEISTÄÄN keskiviikkona 4.9. Tuomakselle osoitteeseen virtalantuomas@gmail.com. Jos karttoja riittää, voi ilmoittautua myös paikan päällä. Etukäteen ilmoittautuneille taataan kartat koko tiimille. Osallistumismaksu on 10 € / tiimi sisältäen mahdollisen emit-leimausvuokran. Osallistumismaksut Suunta 2000:n tilille FI6451312720015731 tai paikan päällä voi myös maksaa käteisellä. Myös viralliset liikuntasetelit kelpaavat.

PISTELASKENTA

Pisteytys rasteilla siten, että koodin jälkimmäinen numero ilmaisee, kuinka monta pistettä kyseiseltä rastilta saa. Esim. koodi 78 antaa 8 pistettä. Kolmen tunnin aikaraja eli klo 16.00 ylityksestä -1 piste per alkava minuutti. Tasapisteissä nopeampi suoritus ratkaisee.

KIELLETYT ALUEET JA RAJOITUKSET

Kiellettyjä alueita kartalla on jonkin verran. Metsä Groupin tehdasalueelle ei kannata eksyä, tulee noutajat. Tehdasalue on merkitty karttaan kielletyn alueen violettilla viivoituksella ja sitä ympäröi verkkoaita. Myös kaikki piha-alueet ovat kiellettyjä, niille ei mennä. Ajatuksena olisi, ettei tästä tulisi uimakilpailua, vaan lähdettäisiin ratkomaan kisaa perinteisin menetelmin. Kaikki vesiväylät on väylämerkattuja tai muuten niin syviä, ettei kahlaaminen onnistu.

PAKOLLISET VARUSTEET

Pyöräilykypärä on pakollinen pyöräsarjaan osallistuville. Pyöräsarjaan karttatelineitä myös saatavilla, mallia hisu.

GPS-SEURANTA

GPS-seuranta kaikille halukkaille. Lataa Android- tai iOS-puhelimeesi Livelox-sovellus ja kirjaudu ennen lähtöä Liveloxissa tapahtumaan "Suunnan Syysroksu". Älyseurannan kautta näet oman reittisi ja muiden kiemurat. Liveloxiin voi myös lähettää reitin jälkikäteen esim. gps-kellosta.

PALKINNOT

Verovapaat palkinnot parhaille ja arvonnasta onnekkaille.

TERVETULOA!!