TalviCup Lautiosaaressa

MERI-LAPIN TALVICUP / KOLMAS OSAKILPAILU LAUTIOSAARESSA

Talvicup Lautiosaaressa to 30.1. Lähtöpaikkana entinen Lautiosaaren ostoskeskuksen / Osuuspankin talon parkkipaikka osoitteessa Lautiosaarentie 42 94500 Lautiosaari. Radoille pääsee klo 18 alkaen. Ratapituudet varmistuu jäätilanteen selkiinnyttyä. Leimausjärjestelmä pysyy viimeaikaisista hisunäytöistä huolimatta Emittinä ja Livelox tietenkin tutusti mukana.

RATAMESTARIN LAUSUNTO

Talvicupin kosiskelu uusien kohderyhmien suhteen jatkuu Lautiosaaressa. Suunnistuksellisesti neitseellinen alue korkataan jalan vaikka potkuri, luistimet ja suksetkin saattaisivat olla pitävämmät lämmenneeseen Meri-Lapin ilmastoon. Vastustajia häikäisevät lamput kannattaa asentaa potkukelkkaan, pyöriä ei tällä kertaa suositella ellei ilmasto kiihdytä lämpenemistään.

Kartta on tuttua sekundaa tai jopa vielä hivenen huonompaa sillä maastotöitä on tehty vain ratojen optimireiteillä. Maksimaaliseen vauhtiin pelkistetty kuvaustyyli riittää rastien naulaamiseen ilman jarrutusliikkeitä. Risteyksissä ja tiukissa käännöksissä kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei mene pitkäksi esimerkiksi Saulin pihaan.

Maasto on pääosin tiheään asuttua, urbaania Lautsikkaa mutta mukaan mahtuu myös hylättyjä kolkkia taajaman laidoilta. Pelikenttää halkoo vilkasliikenteinen Tervolantie jota ylittäessä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Väärä reitinvalinta kun saattaa johtaa kadotukseen.

Radat olen suunnitellut reitinvalintapitoisiksi ja rastit on sijoiteltu lähinnä tuttujen takapihoille. Kunnioita kartan vihreetä tontin merkkiä niin tulee vähemmän sanomista jälkeenpäin. Kaikille rasteille löytyy selkeät ja varmat ajolinjat poisluettuna Akkunusjoen tuntumassa sijaitsevat bingot, joihin ei pelkällä päräyttelyllä osu. Akkunusjoki ei ole jäässä joten jos sen suhteen aiot urheilla niin bikineitä tarttee.

Voiteluohjeet on julkaistu ohessa. Toivanen sponssaa nyt mursketta siihen malliin että saattaapi keliolosuhteet nopeutua. Oikeudet muutoksiin siis pidätetään.

Mielenkiintoinen Lautiosaari odottaa. Tervetuloa suunnistamaan!

T. Marko