Kuntosuunnistus

Suuntarastit ovat viikoittainen kuntosuunnistustapahtuma Simon, Kemin, Keminmaan ja Tervolan maastoissa. Jokainen voi tulla tutustumaan suunnistukseen ja etsimään rasteja eritasoisilla radoilla.

Aika: Maanantaisin, maastoon pääsee klo 17-18.30 välisenä aikana.

Radat: Ratavaihtoehdot A (5-6km), B (4-5km), C (3-4km) ja D (1-2km). Myös rastireitti RR (1-2km) on joillain Suuntarasteilla. Rasteille osallistuminen omalla vastuulla.

Maksut: Kertamaksu 5€. Maksuvälineinä paikan päällä käteinen tai kunto- ja liikuntasetelit (mm. E-passi, Smartum + Smartum Pay, EasyBreak, Tyky, Edenred). 20-vuotiaat ja nuoremmat ilmaiseksi paikallisten yritysten tukemana. Vanhemmat voivat myös suunnistaa lastensa kanssa helpoimpia ratoja ilmaiseksi. Ensikertalaiset ilmaiseksi.

Kausikortti: Kausikortin hinta 70€. Alatornion Pirkkojen ja Suunta 2000:n jäsenet 45€. Maksu Suunta 2000:n tilille Kemin Seudun OP FI64 5131 2720 0157 31, viitenumero 20226. Myös kunto- ja liikuntasetelit (mm. E-passi, Smartum + Smartum Pay, EasyBreak, Tyky, Edenred) käyvät maksuvälineinä.

Leimaus: Emit-leimaus. Leimasimia ja kompasseja mahdollista vuokrata hintaan 2€ (kompassi ja / tai leimasin).

Opastus: Suuntarastikalenterista tapahtumapaikan nimeä klikkaamalla löytyy tarkempi opastus tapahtumapaikalle. Suuntarastit löytyvät myös Rastilipusta.

Seuranta: Suuntarasteilla on käytössä Livelox -seuranta ilmaiseksi omalla puhelimella. Voit käyttää Liveloxia joko livenä älypuhelimellasi tai jälkikäteen siirtämällä oman gps-jälkesi seurantaa. Ohjeet Liveloxin käyttöön löytyy TÄSTÄ.

Tulokset: Suuntarastien tulokset julkaistaan kuntosuunnistus -sivuilla yleensä rasteja seuraavaana päivänä. Tulokset löytyvät valikosta "Suuntarastit 2024" alta. Tapahtuma-aikana tulokset päivittyvät suoraan Rastilipuun.

Yhteistyökumppanit: Suuntarastien yhteistyökumppaneina toimivat paikalliset yritykset. Yritykset voivat hakeutua yhteistyökumppaniksi 200 €:n hintaan ottamalla yhteyttä kuntosuunnistusvastaavaan. Yhteistyökumppanit näkyvät Suuntarastien nettisivuilla (n. 35000 klikkausta / vuosi). Yhteistyökumppaneiden tuella mahdollistetaan alueen 20-vuotiaiden ja nuorempien osallistumiset kesän Suuntarasteille.

Kuntosuunnistusvastaava: Sauli Tuomaala, saulituomaala(at)hotmail.com

 

Firmaliiga: Firmaliiga uusiutuu tälle kaudelle. Firmaliigan nimi muuttuu Suuntakupiksi ja kupin pisteistä tullaan kisaamaan ainoastaan ennalta määritetyillä iltarasteilla.

Suuntakuppi koostuu kuudesta osakilpailusta, tarkemmin viidestä yksilökilpailusta ja viestistä. Jokainen yksilöosakilpailu pyritään tekemään suunnistettavan maaston ominaispiirteille sopivilla radoilla. Eli jollain kilpailualueella voi olla pitkä matka, keskimatka, sprintti tai jne. Erilaisten ominaispiirteitä omaavien ratojen suunnistaminen kehittää osallistujien suunnistustaitoja ja voi luoda tietynlaista lisämielenkiintoa suunnistustapahtumaan.

 

Suuntakuppi: Suuntakupista kisataan Suuntarasteilla. Suuntakuppiin voit ilmoittautua seuraavasti:

 • Emitin sisäänluvussa ilmoita joukkueesi nimi henkilötietoihin
 • Emitin purku maaliin tullessa normaalisti
 • Jos emitiä ei ole sisäänluettu lähtiessä, niin kirjaus maaliin tullessa
 • Suunnistajan velvollisuutena huolehtia, että nimi ja joukkue tulee oikein. Jälkikäteen pisteitä ei muuteta.

Suuntakupin säännöt

 • Kuppiin voi osallistua vapaamuotoisin joukkuein
 • Pisteitä jaetaan ennalta määritetyiltä Suuntarasteilta (merkitty iltarastikalenteriin)
 • Radan (A-C) voittajalle 12p, kakkoselle 10p, kolmoselle 9p, neloselle 8p, vitoselle 7p, kuutoselle 6p, seiskalle 5. jne ja lopulta kaikki radan hyväksytysti suorittaneet saavat yhden pisteen. D-rata on suunnattu lapsille, eikä D-radalta lasketa Firmaliigapisteitä.
 • Useamman radan suorittaneen suunnistajan pisteisiin lasketaan vaatimimman radan tulos. Pisteiden saaminen edellyttää emit-leimausta.
 • Pisteitä tuovat joukkueelleen kaikki joukkueen osallistujat.
 • Ratamestarit tuovat myös joukkueelleen 10p / tapahtuma. Mikäli ratamestareita on tapahtumassa useampi kuin yksi ja eri joukkueesta, jaetaan pisteet ratamestareiden kesken.
 • Suuntarastiviestistä jaossa kolmin- ja kaksinkertaiset pisteet. Viestissä B-rata juostaan kolmihenkisin joukkuein ja C-rata juostaan pariviestinä. B-radalta kolminkertaiset pisteet ja C-radalta kaksinkertaiset. Suuntarastiviestissä ei huomioida pisteitä henkilökohtaisilta radoilta.